14-N
Ampli seguiment de la vaga general arreu del país

La nota negativa de la jornada ha estat la violència policial exercida contra els vaguistes amb identificacions i també nombroses detencions. La CUP-AE ha exigit la dimissió de Felip Puig

15/11/2012 Política
Mobilització a Olot Mobilització a Olot
Mobilització a Xàtiva Mobilització a Xàtiva

Ahir, les mobilitzacions i les aturades van ser massives arreu del país, tal com va anar informat durant tot el dia l'Agència 29. La vaga, en el marc de la jornada de lluita del sud d'Europa, fou secundada als Països Catalans per l'esquerra independentista. Ara bé, la repressió policial duta a terme contra vaguistes i sindicalistes ha estat objecte de crítica per part de la CUP-AE. En el cas del Principat, la formació ha exigit novament la dimissió del conseller Felip Puig.

Dimarts passat, diferents regidors i militants de la CUP van iniciar tancades als ajuntaments del país amb l'objectiu de protestar contra "el segrest de l'administració pública per part dels poders financers". D'aquesta manera els independentistes donaven el tret de sortida a 24 hores d'accions en el marc de la Vaga General. La CUP-AE ha estat compromesa amb diferents comitès de vaga locals i els seus membres van participar ahir en piquets informatius i mobilitzacions.

Dimissió del conseller Felip Puig

La CUP ha considerat "altament positiu que les manifestacions a diferents ciutats del país hagin tingut una assistència massiva". La nota negativa de la jornada ha estat la violència policial exercida contra els vaguistes. Es van registrar identificacions i també nombroses detencions. En aquest sentit, a hores d'ara es comptabilitzen unes 25 persones arrestades arreu dels Països Catalans.

En el cas del Principat, la violència dels Mossos d'Esquadra va arribavar a l'extrem a la ciutat de Tarragona, on un nen de 10 anys ha resultat ferit al cap de resultes dels cops de porra dels agents. La CUP-AE va exigir ahir mateix la dimissió del conseller Felip Puig.

També la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha sol·licitat la compareixença de la delegada del govern espanyol, Teresa Palmer, en el Parlament per l’actuació de les forces de seguretat que van reprimir la protesta de piquets informatius durant la jornada de vaga general i en va detenir dos.

El grup parlamentari vol que Palmer doni explicacions per l’ús desproporcionat de la violència contra els piquets informatius. Així mateix, la formació se solidaritza amb els detinguts, un dels quals és Marcel Pich, activista i portaveu de l’esquerra independentista.