PEATGES
Transports de Balears diu que ha d'estudiar si pagar els dos milions i mig que deu pel túnel de Sóller

L’organisme no ha fixat cap termini de pagament de la subvenció i, mentrestant, 6.500 persones hauran de continuar pagant el peatge de la seva butxaca

29/10/2012 Drets i Llibertats

La plataforma Mallorca Lliure de Peatges s'ha reunit amb Juan Salvador Iriarte, director general de Transports de Balears, per solucionar els impagaments en la subvenció del túnel de Sóller. La subvenció permet la gratuïtat del túnel a més de 6.500 persones de Sóller i Fornalutx, però amb l’impagament acumulat al llarg de 23 mesos la xifra ha arribat ja als 2.500.000 d’euros.

Durant la reunió, celebrada dimecres passat, Iriarte va assegurar que la DGT no és responsable dels impagaments, sinó que depenen de la caixa única que gestiona Tresoreria. Va afirmar, a més, que no sabia quan es resoldria el problema, que “s’hauria d’estudiar si el pagament del deute de la subvenció del túnel és o no prioritari” i que “en cap cas serà possible pagar tot el que es deu de cop”.

Davant d’això, Mallorca Lliure de Peatges ha expressat que “no hi ha una voluntat efectiva d’eixugar el deute contret”, cosa que es feia palesa amb la desconeixença d’Iriarte pel que fa la xifra que es deu i el nombre de beneficiaris de la subvenció. Després d’una reunió improductiva, la plataforma ja ha sol·licitat una cita amb Juan Vicente Marí Bosó, director general de Tresor i Política Financera, per reclamar la subvenció.