EDUCACIÓ
L’STEI Intersindical demana que s’aturi la campanya mediàtica contra el professorat de les Illes Balears

L’organisme demana al conseller d’educació una rectificació i recorda que els docents ja pateixen prou amb les retallades

02/10/2012 Educació
STEI Intersindical ja fa temps que lluita per la qualitat de l'ensenyament públic STEI Intersindical ja fa temps que lluita per la qualitat de l'ensenyament públic

L’STEI Intersindical ha demanat al conseller d’educació, Rafael Àngel Bosch, que aturi les actuacions que l’extrema dreta està duent a terme contra el professorat de les Illes Balears, el qual està essent desprestigiat per la campanya mediàtica que van començar les joventuts del PP.

L’organisme ha recordat que els docents "treballen amb molt d’esforç per donar la millor educació a tots els infants i joves que estan dins els centres" i per evitar "que els alumnes hagin de suportar les conseqüències de les retallades", com són l'augment d’alumnes per aula, la reducció de sous, els ressupostos insuficients, els atacs a la llengua catalana, etc.

Molts docents creuen que el conseller d’educació en comptes d’evitar aquest problema se’n desentén i "passa la pilota de l’atac que ell mateix rep al professorat", segons afirma el sindicat. Per això, aprofitant que divendres 5 d’octubre se celebra el dia del docent, l’STEI Intersindical demana al conseller que faci una rectificació pública sobre la feina a les aules i que "talli d’arrel la campanya mediàtica que tant malestar produeix a tots els sectors de la comunitat educativa".

Bauzá defensa el vídeo de les Nuevas Generaciones

El president del Govern Balear, José Ramón Bauzá, ha aplaudit el vídeo de les Nuevas Generaciones del PP en què es fa una ofensa al professorat de les Illes i que podria ser considerat un cas de ciberassetjament, segons l'STEI Intersindical.

Bauzá va afirmar el passat 25 de setembre des del Parlament que el vídeo entra dins de la llibertat d'expressió i va aprofitar per deixar clar que "no permetrem que es faci política a les escoles". El president balear va fer aquestes declaracions en resposta a una pregunta del portaveu del PSM-Iniciativa Verds-Entesa, Biel Barceló, sobre la polèmica gravació.  

L'STEI recorda que el professorat "se sent doblement molest, ja que a l’ofensa cal sumar-hi els atacs lingüístics, l’augment d’hores lectives, la disminució dels sous, etc".

Els docents creuen que com a president no hauria “d’animar el jovent a atacar sense proves el professorat que treballa per l’educació i que defensa un model d’escola que és un referent internacional i un model d’integració social”, sinó que hauria de “ posar en marxa les famoses autopistes de l’educació”, el punt estrella del seu programa electoral, afirma el sindicat.