CULTURA
“La nostra festa és el Correllengua!”

Amb aquest lema 10 viles del Principat celebraran l’arribada de la flama

13/10/2012 Cultura

Amb el lema “La nostra festa és el Correllengua!”, 10 pobles i ciutats del Principat celebraran aquest cap de setmana el pas de la flama essent conscients que la festa del Día de la Hispanidad no els és pròpia.

Olesa de Montserrat (Baix Llobregat) ja ha estat celebrant actes durant tota la setmana, però encara s’hi podran trobar diverses activitats més, com el Sardaball, la cercavila, la mostra de cultura popular o el 28è concurs de teatre.

A les Corts, aprofitant la festa major del barri barceloní, inauguren el primer Correllengua de Barcelona de la temporada, en què en tres dies se celebrarà el pas de la fama amb una mostra de cultura tradicional (tabalers, bastoners, grallers i trabucaires), una botifarrada, un vermut poètic amb composicions de Vicent Andrés Estellés, una arrossada popular, els concerts de Jaume Arnella, Carles Belda i Josep Romeu, a més de moltes altres coses.

Ben a prop, a Badalona (Barcelonès), s’aprofitarà el diumenge per homenatjar, al local la Mussara, la figura de Lluís Maria Xirinacs amb una exposició, una xerrada sobre la seva vida i pensament i el visionat del documental Xirinacs, de l’amnistia a la independència.

A Cervera (Segarra) el Centre Obrer Instructiu d'Unió Republicana ha organitzat un dissabte ple d’actes, entre els quals destaquen la xerrada "La Guerra de Successió a Cervera: partidaris de Felip V o de l'Arxiduc Carles?" (a càrrec de Josep M. Llobet i Portella), un dinar popular i el concert del grup menorquí Sonadors de Son Camaró.

Continuant el recorregut de la flama pel Principat trobem Mollerussa (Pla d’Urgell), que recupera el Correllengua amb una cercavila plena de gegants, bastoners, trabucaires i diables. Cap al tard, el Casal l’Arreu clourà la festa amb un sopar popular. Ben a prop de la capital d’aquesta comarca, Barbens també podrà celebrar el pas de la flama.

Més amunt, al Pallars, els actes es concentraran els dies 12 i 13. Hi haurà el tradicional Aplec de Galliner, la 1a trobada de trabucaires, dinar popular, jocs i el concert de G. Indrave & Zona d’Acampada. Els vilatans i veïns de Tremp també havien de gaudir de les activitats del Correllengua, però s'han suspès.

A Òdena (Anoia) la flama de la llengua donarà caliu a uns actes que tindran lloc els dies 13 i 14. Hi haurà enlairament d’inflables, sopar popular, el concert de Karaokes Band i el Musical T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré.

La Pobla de Lillet (Berguedà) organitza per dissabte 13 una gimcana popular com a preàmbul dels concerts de Cesk Freixas i Vastard’s. L’endemà, es pintarà el mural del Correllengua i es farà un dinar popular.

A Sant Vicenç de Montalt (Maresme), a la plaça de l’Església, es llegirà el manifest i hi actuaran diverses entitats del poble. I, no gaire lluny d’allà, si enfilem uns quilòmetres més cap al nord, a Hostalric (la Selva) podrem tornar a sentir el manifest i gaudir de l’actuació de la colla de Bastoners els Picasoques i de l’espectacle infantil “En Patufet i la Rateta”.

Es pot seguir l’activitat del Correllengua a l’agenda CAL i al Mapa Localitzador del Correllengua 2012.