Medi Ambient
La CUP presenta una moció a Santa Maria de Palautordera per clausurar l'abocador

La formació recorda que el tancament de l’abocador va esdevenir un dels eixos centrals de la campanya electoral a les darreres eleccions municipals.

24/09/2012 Territori
L'abocador es troba a menys d?un quilòmetre del nucli urbà. L'abocador es troba a menys d?un quilòmetre del nucli urbà.

La CUP a l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera ha presentat una moció on reclama reclama que els grups representats al consistori ratifiquin la voluntat inequívoca de tancar l’abocador de Les Vall.

La moció proposa com a acords no autoritzar cap més ampliació, que es constitueixi la comissió de seguiment del pacte de clausura de l’abocador, iniciar la redacció d’un pla estratègic post-abocador.

Es tractaria de garantir la viabilitat econòmica del municipi un cop clausurat l’abocador, d'establir els mecanismes de reconversió i de recol·locació de la plantilla i de definir mecanismes de reducció i de recuperació de residus, entre els acords destaca procedir al tancament de l’abocador i a la restauració paisatgística de la zona, tan bon punt el dipòsit actualment autoritzat estigui al límit de la seva capacitat.

La formacio destaca que les darreres setmanes l’abocador de les Valls ha tornat a ser notícia a conseqüència de la demanda de l’empresa explotadora (CESPA) de mantenir l’activitat d’entrada de residus urbans i/o industrials a través d’una nova ampliació.

Per a la CUP, aquesta notícia ha alertat i preocupat els veïnats afectats per les molèsties generades per l’abocador i a la població preocupada pels riscos sobre la salut i l’impacte sobre l’ecosistema que provoca l’activitat.

Recorda que el tancament de l’abocador va ser denominador comú en el programa de les formacions polítiques que concorríem a les eleccions, esdevenint un dels eixos centrals de la campanya electoral.

L’abocador de Les Valls té llicència d’activitat des del 1986. La instal·lació ocupa 700.000 metres cúbics de volum i es troba a menys d’un quilòmetre del nucli urbà.