Meṃria
Girona acull unes jornades d'homenatge a Joan Fuster

El Casal Independentista el Forn ha organitzat un cicle d'activitats sobre Fuster que es desenvoluparan durant els mesos de setembre i octubre

19/09/2012 Cultura
Cartell d'activitats sobre Joan Fuster a Girona Cartell d'activitats sobre Joan Fuster a Girona

Joan Fuster serà homenatjat a Girona amb motiu del seu norantè aniversari del naixement, el cinquantè de la publicació de Nosaltres els valencians i el vintè de la seua mort. El Casal Independentista el Forn ha organitzat unes jornades al voltant de la seua figura que es desenvoluparan durant els mesos de setembre i octubre.

Les jornades, que començaran aquest dijous, comptaran amb la presència dels millors especialistes i investigadors de l'obra i vida de Joan Fuster, entre els quals es troben els professors de la Universitat de València Ferran Archilés, Pau Viciano o Vicent Flor, així com l'editor de la Revista Afers Vicent Olmos. Xevi Planas, especialista gironí en la Nova Cançó, també participarà en les jornades com a ponent.

A part, durant el temps que durin les jornades hi haurà una exposició sobre la vida de Joan Fuster realitzada pels socis del Casal Toni Rico i Rita Masó. Finalment, es realitzarà un concert del cantautor valencià Pau Alabajos, el qual estrenarà al Casal un espectacle on es barreja la seva música i l'obra de l'escriptor de Sueca. Cal destacar, també, que les jornades compten amb la col·laboració de l'Editorial Afers, Publicacions de la Universitat de València i el diari el Punt-Avui.

Amb aquestes jornades el Casal Independentista El Forn pretén difondre l'obra de Joan Fuster, així com reconèixer les seves aportacions i llegat polític i cultural, especialment pel que fa a la teorització sobre el marc nacional dels Països Catalans.

L'extens programa d'activitats s'iniciarà aquest dijous 20 de setembre i finalitzarà el dijous 25 d'octubre.