#FestaEstelles12
Els poemes de Vicent Andrés Estellés s'escampen arreu de la nació

Tal dia com avui de 1924 naixia al poble de Burjassot (l'Horta Nord) Vicent Andrés Estellés, que amb el temps fou periodista, prossista i sobretot un dels grans poetes del país.

04/09/2012 Cultura
Vicent Andrés Estellés Vicent Andrés Estellés

Al voltant d'aquesta data se celebra la Festa Estellés des de fa tres anys, que aplega lectura de poemes d'Estellés i sopars festius a molts pobles arreu del país.

La proposta Josep Lozano, ara fa tres anys, suggeria fer-la en les primers divendres o dissabtes del mes de setembre, on entrara un plat típic de la nostra gastronomia, un bon vi de la terra i la lectura de poemes de Vicent Andrés Estellés, de manera semblant a com fan els escocesos –des de fa ja més de dos-cents anys– cada 25 de gener, per celebrar el naixement del poeta en llengua escocesa Robert Burns (1759-1796). Amb l’objecte d’instituir una celebració, de crear un nou recurs amb què cohesionar la gent progressista, promocionar la nostra autoestima i defensar la nostra cultura i llengua d’una manera festiva i popular.

Nova crida

Enguany, Lozano també ha fet la crida a celebrar la festa, tot i que considera la situació política i econòmica general no és massa encoratjadora.

Ara bé però, que  "tot i això, si és possible, i com un repte a les circumstàncies adverses i com a prova de la nostra voluntat de ser -ARA i també en el FUTUR- caldria que celebràrem la III Festa Estellés; perquè en allò que solem fallar, valencians, mallorquins, balears o, simplement, gent que ens estimem la cultura, és en la perseverança i defensa de les nostres conviccions i actes d’afirmació".

I acaba, tot dient, "per tant, com diuen a Benicarló, “no res i avant”".