10 raons per assistir a la manifestació de l'11 de Setembre, convocada per l'ANC a Barcelona

 

Amb els 10 punts que segueixen, la CUP de Cerdanyola es posiciona de forma coherent al costat de les cerdanyolenques i cerdanyolencs amb qui ja fa més d'un any que hi treballa, d'ençà l'onada de consultes per la independència, per tal de fer possible la independència i obrir un procés constituent que possibiliti canviar el marc actual capitalista per un de realment democràtic i socialista, basat en la justícia social.

1 /  Perquè l'ANC és un moviment de ruptura per la independència amb una important extensió territorial i popular, un fenomen polític que ningú pot ignorar.

2 / Perquè un procés de secessió comporta un procés constituent, en el qual hem d'incidir-hi per bastir les bases d'un nou estat democràtic i socialment just.

3 / Perquè el procés d'independència afavorirà la presa de consciència nacional en els diferents territoris dels Països Catalans.

4 / Perquè tindrem l'oportunitat de crear una República catalana regida per la democràcia participativa, l'accés a un estat laic, que defensi la igualtat de gènere i els dret i llibertats, el dret a decidir col·lectiu i els drets universals.

5 / Perquè el nostre país és i serà sempre un territori d'Europa, però tindrem l'oportunitat de decidir nosaltres mateixos si volem formar part o no de la Unió Europea i de l'OTAN o deixar de ser un protectorat de l'Alemanya de Merkel, l'FMI i el Banc Mundial.

6 / Perquè amb un estat lliure podrem crear les nostres pròpies lleis: habitatge, sanitat, justícia, sistema educatiu, territori i medi ambient... I assegurar un Estat social i realment democràtic.

7 / Perquè aquesta mobilització popular està vinculada a la defensa de la nostra terra i dels recursos naturals i econòmics, que estaran al servei del nostre poble.

8 / Perquè en un Estat català propi podrem exercir la solidaritat amb els altres pobles i com nosaltres vulguem, i no com ens exigeixin des de fora.

9 / Perquè volem viure plenament en català i preservar la nostra cultura, la identitat.

10 / Perquè lluitar per l'alliberament nacional és un acte de responsabilitat col·lectiva.