Repressió
Multa de 30.000 euros a un militant de la CUP de Molins per la vaga general

La multa de 30.000€ a un militant de la CUP de Molins per la participació a la Vaga General se suma als detinguts de Badalona i Sabadell i confirma els fitxers polítics dels Mossos

07/08/2012 Drets i Llibertats

Ahir es va realitzar una conentració en solidaritat amb Enric Piera, militant de la CUP de Molins de Rei que ha estat multat amb 30.050,61€, acusat pel Departament d'Interior de ser "promotor i organitzador" de la vaga general del 29 de març.

Ahir un grup de persones es va concentrar a Molins de Rei per proptestar contra aquesta nova mesura de repressió contra les protestes sindicals de la vaga.

Durant el dia de la vaga es va realitzar una concentració a la plaça de l’Ajuntament, i també es va tallar la circulació dels trens a l’estació de Molins de Rei a primera hora del matí i es va tallar el trànsit a la N-340 al migdia.

Aquesta nova multa se suma a la companya de repressió selectiva del Departament d’Interior, que va desplegar un gran operatiu de vigilància política durant la vaga per "fitxar" totes les persones actives.  

A l'"expedient administratiu sancionador" Interior acusa el membre de la CUP d’actuar com a "organitzador" al “donar instruccions" a la resta de manifestants "amb un megàfon." 

Preciament Piera és la persona que va fer d'interlocutor amb la policia durant la vaga. Tot i que no va ser detingut, la represàlia arriba molt temps després, fet que fa pensar en la utilització de fitxers polítics per part de la policia autonòmica. Un fet que es repeteix després de les detencions de Badalona i Sabadell, en què els Mossos van esperar setmanes després de la vaga per realitzar detencions i incriminacions a partir d'una selecció política.