Mobilitat
L'Esquerra Independentista de Tarragona es mobilitza contra la desaparició de l'aparcament gratuït

Endavant OSAN ha convocat una acció de protesta aquest dijous per pintar de blanc les zones verdes i taronges

09/08/2012 Política
Cartell de l'acció de protesta Cartell de l'acció de protesta

L'Esquerra Independentista de Tarragona s'ha mobilitzat per rebutjar les últimes mesures preses per l’Ajuntament de la ciutat en matèria de mobilitat. La CUP considera que les noves zones blaves, verdes o taronges només tenen un interès recaptatori i denuncia que posen de manifest "un cop més la manca de projecte de ciutat de l’equip de govern format pel PSC-PSOE".

Per la CUP, els diferents posicionaments en matèria de mobilitat evidencia "la improvisació del grup municipal del PSC-PSOE" ja que "si el 2007 l’alcalde Ballesteros eliminava 500 places de zona blava, ara en crea més de 3.000".

De la seva banda, Endavant OSAN ha convocat una acció de protesta per pintar de blanc les zones verdes i taronges. L'acció tindrà lloc aquest dijous a les vuit del vespre a la cantonada de l'Avinguda Catalunya amb Maria Cristina sota el nom "Ni verdes, ni taronges, ni blaves: Pintem-les de blanc".

L'organització considera "vergonyós" que "amb els temps que corren, l'Ajuntament de Tarragona governat pel PSC aprovi aquest tipus de mesures antipopulars" i assegura que "aquest no és el camí per recaptar diners per al consistori". "Hi ha molts altres camins, com per exemple baixar el sou als regidors o fer pagar l'IBI a l'esglèsia", remarca.

A més, critica que per campanya electoral es digués que s'eliminarien les zones blaves i ara "aquestes que suposadament es van eliminar s'han tornat verdes o taronges, fent pagar més a la ciutadania que cada dia ha d'anar a treballar a Tarragona".

Un perjudici per a comerços i veïns, i nul·la promoció del transport públic

La CUP considera que l’establiment de zones de pagament a Tarragona Centre no ajudarà a dinamitzar els comerços ni els seus veïns, que a partir d’ara hauran de pagar per poder aparcar el seu vehicle. A més, destaca que a causa de la centralització dels serveis, els veïns de ponent i de llevant hauran de pagar per fer la major part de gestions administratives.

D'altra banda critica que es continua sense fomentar l’ús del transport públic i recorda que a principis d’any es va apujar el bitllet d’autobús, es van eliminar línies i es van suprimir freqüències. Unes mesures, diu, que no estan acompanyades de cap alternativa: ni carril bici, ni nous aparcaments per a bicicletes i tampoc la derogació d’articles de l’ordenança cívica municipal que sancionen l’ús de vehicles no contaminants.

La CUP fa una crida a l’organització d’assemblees de veïns, a la desobediència civil a les noves zones de pagament i demana la retirada de les noves mesures recaptatòries.