Repressiķ
Un jove independentista denuncia noves agressions de la Guārdia Civil a Inca

Els agents de la Benemèrita van reaccionar arrestant-lo de forma "molt violenta, propinant-li cops i empentes contra la paret"

09/07/2012 Drets i Llibertats
Arran, la nova organització de joves de l'EI Arran, la nova organització de joves de l'EI

El jove independentista Enric A. ha denunciat l'horabaixa d'aquest dilluns 9 de juliol als jutjats d'Inca haver patit maltractaments físics i psicològics per part de la Guàrdia Civil espanyola. Això, després d'haver estat detingut a Biniali (Mallorca) per haver-se dirigit al cos armat en llengua catalana i defensant els seus drets bàsics, segons informa la nova organització Arran i Alerta Solidària.

El jove militant d'Arran va ser detingut dissabte de matinada al centre de Biniali, després d'haver rebut una pallissa per part d'uns brètols que van acudir a la revetla del poble amb actitud violenta.

En ser atès per una ambulància, un grup d'agents de la Guàrdia Civil va fer acte de presència, però no va fer cas de les denúncies del jove, que els va recriminar en català que no actuassin contra els agressors. Els agents de la Benemèrita van reaccionar arrestant-lo de forma molt violenta, propinant-li cops i empentes contra la paret. A més, el jove Enric A. va haver de passar per un vehicle policial i pels calabossos de la caserna d'Inca, on els agents de la Guàrdia Civil seguiren amenaçant-lo i colpejant-lo.

La denúncia formal ha estat interposada aquesta horabaixa als jutjats d'Inca amb el suport de l'organització antirepressiva Alerta Solidària i de la nova organització juvenil de l'Esquerra Independentista, Arran.