Lluites populars
La pressió popular impedeix un desnonament a Cerdanyola del Vallès

El veí ha manifestat que confia durant aquests dos mesos de marge dels que disposa li permetin negociar amb l’entitat bancària, precisament Bankia

07/07/2012 Drets i Llibertats

Més de 200 persones s’han concentrat a la plaça de l’Empordà de Cerdanyola del Vallès, on està situat el pis dels veïns amenaçats de desnonament (Vídeo). La secretària judicial ha hagut d'anunciar que es suspèn el desnonament i es marcarà una nova data per a la segona quinzena de setembre.

Gràcies a la pressió i el suport de persones d'aquestat ciutat s'ha aconseguit aturar aquest matí el desnonament de Martí Marco, veí d'aquesta ciutat vallesana. L’eufòria es desfermava quan la secretària judicial anunciava la suspensió de la diligència i l’ajornament del desnonament per a la segona quinzena del mes de setembre.

Marco ha agraït a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, els seus veïns, l’Ajuntament, Càritas i tots aquelles persones que li han donat suport per fer front a l'amenaça del sistema judicial i dels bancs.

El veí ha manifestat que confia durant aquests dos mesos de marge dels que disposa li permetin negociar amb l’entitat bancària, precisament Bankia.

Emparat per veïns, amics, entitats i la majoria de partits polítics de la ciutat, Martí Marco s’ha mostrat esperançat pel que fa al seu futur i el de la seva família. S’ha obert així una nova via que Marco confia es repeteixi en altres casos de desnonaments previstos a la ciutat.

A la plaça interior dels pisos anomenat Cerdanyola2000 un gran nombre de persones disposades a aturar el desnonament ha esperat que arribessin els Mossos i l'agent judicial. També hi han donat suport regidors de la gran majoria de grups municipals i partits polítics de la ciutat, col·lectius populars i persones del teixit local. El diputat al Congrés espanyol Joan Tardà, i el diputat al Parlament de Catalunya per Solidaritat Catalana per la Independència, Toni Strubell, també s'han desplaçat fins a Cerdanyola per donar suport als veïns en procés de desnonament.

Per una altra banda, la propera data de desnonament a Cerdanyola està marcada per al 25 de juliol, que amenaça ara una veïna del barri de Montflorit.