#zeroresponsables
Emotiu homenatge a les víctimes i supervivents de l'accident del Metro

Pau Alabajos cantant la cançó "Línia 1" tanca una jornada d'emocions i també d'indignació

03/07/2012 Drets i Llibertats

Sota el silenci de les administracions públiques , l'Associació de les víctimes de l'accident del Metro de la línia 1 de Valencia (AV3J) amb nombroses persones que han volgut estar al seu costat ha commemorat el 6è aniversari de l'accident ferroviàri més greu patit a la península.

Cap a la 13h., s'han concentrat durant cinc minuts en un parc proper al punt en el qual va tenir lloc l'accident, en un jardí situat en l'encreuament del carrer Sant Vicent amb el carrer Roïs de Corella.

En aquest lloc, el primer que han fet els familiars ha estat guardar cinc minuts de silenci. Després d'això, un membre de l'associació de les víctimes ha llegit un manifest i, seguidament, els assistents han anat dipositant un clavell blanc en el jardí en record a les víctimes, mentre sonava de fons música de la Colla dolçainers El *Rossejat. Cadascun portava el nom de la persona que va morir o va resultar ferida en l'accident.

Manifest

El manifest que han fet públic els assistents a l'acte commemoratiu posava en relleu que els afectats no han de perdre l'esperança en què "algun dia se sabrà la veritat, es farà justícia". "Esperem que algun dia se sàpiga la veritat sobre l'accident i es faci justícia. Per això aguantem i resistim, mes a mes, cada dia 3", s'indicava.

Del text també es desprenia que l'obligació de l'Estat "no pot reduir-se a una indemnització monetària", ja que això "implicaria mantenir la impunitat a canvi de diners". No obstant això, la seva obligació "és esbrinar les veritables causes perquè això no torni a succeir, i perquè els responsables assumeixin la seva responsabilitat".

A la tarda a la plaça de la Verge, com cada dia 3 de cada mes

Amb una plaça de gom a gom, l'acte comença fent 5 minuts de silenci.Un aplaudiment es trenca el silenci, i comencen les intervencions. Primer, Alfons Cervera. A continuació dansa, escenes teatrals, música, cançó amb Pau Alabajos que canta "Línia 1". L'acte conclou amb una darrera intervenció des de l'AV3J i, en acabar, la interpretació de 'Mater Mea' pels músics que ací s'han aplegat.