Solidaritat internacionalista
Treballadors bascos demanen la llibertat d'Andreu Curto

Un treballador de Celsa Atlantic de Vitòria ha fet una marxa a peu fins a Catalunya per denunciar el tancament de l'empresa i l'acaomidament de 354 treballadors

22/06/2012 Drets i Llibertats

Barcelona va acollir dimecres una manifestació de treballadors bascos per rebutjar el tancament de l'empresa Celsa Atlantic de Vitòria, una companyia amb seu a Castellbisbal.

Durant la marxa, els treballadors també van demanar la llibertat d'Andreu Curto, el militant independentista que porta més de 3 setmanes en presó preventiva. Els protestants van cridar per l'alliberament del jove rere una pancarta on posava "Llibertat Andreu".

La manifestació va partir de la Plaça Raspall de Barcelona i va acabar a la Plaça Catalunya.

A peu des de Vitòria

Els treballadors han viatjat fins a Barcelona per solidaritzar-se amb el seu company basc Eduardo Iñiguez de Heredia, treballador de Celsa Atlantic de Vitòria que va iniciar ara fa un mes una marxa reivindicativa a peu des de la planta basca fins a la seu de l'empresa a Catalunya travessant els Pirineus. L'empresa amenaçan amb tancar la planta i acomiadar els seus 354 treballadors.

Dimarts va passar per Cadaqués acompanyat de diversos companys per concloure la ruta transpirinenca i dimecres va arribar a la seva destinació, on es va reunir amb el director de l'empresa a Barcelona, Francesc Riveralta. La lluita d'aquest treballador ha rebut el suport del sindicat basc LAB, que té representació a l'empresa.

Diversos autobusos van sortir de Vitòria dimarts a la matinada per arribar a l'entrada de la seu de Celsa Atlantic a Castellbisbal i fer costat al seu company abans de reunir-se amb el director. Després de la reunió es va celebrar un dinar popular organitzat per la COS

Aquest dijous els treballadors han tallat l'AP-7 a l'altura de Castellbisbal amb pneumàtics i branques enceses.