Insubmissió
El 3r #novullpagar massiu acabarŕ davant les torres de la Caixa a Barcelona

La plataforma fa algunes recomanacions per evitar sancions que el govern ha anunciat amb l'objectiu d'atemorir als conductors. Seguiment de la jornada pel twitter amb l'etiqueta #Novullpagar17J

17/06/2012 Política

La plataforma novullpagar.cat ha organitzat avui a les 12 del migdia una nova mobilització popular, després de l'èxit de les dues anteriors convocatòries, l'1 de maig i el 20 de maig. En relació a les dues anteriors, el tercer #novullpagar massiu comptarà amb dues novetats al Principat. La primera és que a part de les concentracions als principals peatges, hi haurà dues columnes de vehicles que sortiran a les 10h des del peatge de Figures Sud i Amposta per coincidir al peatge de Martorell al migdia. La segona novetat, és que cap a les 13.30h hi haurà una concentració-dinar davant les oficines de la Caixa a la Diagonal de Barcelona.

Daltra banda, la plataforma ha fet un petit manual per evitar sancions que ha anunciat el govern a través de TV3 amb la finalitat de frenar aquesta nova jornada d'insubmissió popular

Activitat i punts de trobada al Principat

1/ A les 12:00h, #novullpagar popular a tots els peatges

2/ A les 10:00h sortida de la marxa lenta que sortirà del Nord de Figueres i del Sud d'Amposta que acabarà al peatge de Martorell a les 12:00h.

Peatge de Martorell

11:45h Àrea de servei de Gelida
11:40h Sant Sadurní d’Anoia, rotonda entrada 27 (AP7)
11:20h Vilafranca del Penedès, rotonda gasolinera Esclat
10:55h Capellades, esplanada IES Molí de la Vil·la
10:45h La Pobla de Claramunt, pàrquing Hotel Robert
10:30h Igualada, Estació de Busos, part de darrera estació de tren

Peatge del Garraf

10:00h El Vendrell. Aparcament del Puig.
11:00h Cubelles. Lateral C-31 davant de la tèrmica.
11:15h Sitges. Benzinera Els Molins.

Peatge de Mollet

11:00h Estació de servei “La Pausa” de Montcada (direcció Girona).

Mataró

11:00h Hotel Ibis a Mataró.

Peatge de Manresa

11:30h Sant Fruitós de Bages, al pàrquing del bar “l’Últim de la fila”.

Peatge de Reus

11:45h Àrea de servei de la cooperativa de Cambrils.

Peatges Terres de l’Ebre

12h al peatge d'Amposta

#lacaixaesMordor

La jornada acabarà amb una concentració-dinar davant la torres de la Caixa a l'avinguda Diagional de Barcelona. Unes torres que han estat batejades amb el nom de Mordor pel moviment 15-M d'ença la celebració del primer aniversari d'aquest moviment. Allà, durant el darrers dies s'han realitzat protestes, en forma de cassolades i després s'hi van unir els cotxes amb els seus clàxons. La mobilització ha arribat fins al punt que La Caixa ha tapat el seu nom i logotip de l'entrada de l'edifici i ha amenaçat amb retirar la publicitat dels mitjans que informin de les protestes.

País Valencià

A les 12h. les accions es faran davant dels principals peatges, en concret a Sagunt, Algemesí, Xeresa, Vila Joiosa o Benicarló. Per a aquesta tercera jornada reivindicativa i festiva, hi ha previst un esmorzar popular després del #novullpagar col·lectiu.

Els representants de les entitats adherides a la campanya han remarcat que a hores d’ara no els consta que cap dels participants als #novullpagar populars, ni cap dels valencians i les valencianes que quotidianament i amb normalitat practiquen el #novullpagar, haja rebut cap multa o requeriment, i recalquen que el fet de no pagar el peatge no és cap delicte o falta. Igualment, han recordat que ofereixen cobertura legal conjunta mitjançant Prou Peatges si arribara algun requeriment als participants en la iniciativa.

Les entitats convocants, a més, han exigit la supressió dels actuals peatges, ja que les autopistes estan sobradament amortitzades i ara els usuaris paguen únicament per a engreixar els comptes de les concessionàries de les autopistes mentre, alhora, es desenvolupen noves infraestructures que serien innecessàries si s’alliberaren les vies existents, com és el desdoblament de la N-340 a Castelló, a Oliva o a Benissa, que comporten, a sobre, un impacte innecessari per al nostre territori.

Sóller

Aquest cop es realitzarà l'assemblea popular a les 11h al Teatre Victòria de Sóller. Inicialment s'havia previst fer una concentració davant de l'Ajuntament, però la delegació de Govern espanyol a l'illa ha denegat l'autorització.