Habitatge
L'edifici alliberat per la PAHC de Sabadell acull una nova família

Ara bé, l’advocat de Catalunya Caixa està fent pressió al jutjat per a que ordeni un desallotjament exprés de l’edifici com a mesura cautelar.

18/06/2012 Drets i Llibertats

Des d'aquest cap de setmana, la família de l'Antonio, membre de la Plataforma Aefectats per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) de Sabadell, s'allotja a l'edifici alliberat d'Espronceda després d'haver signat una dació en pagament i trobar-se desamparada amb dos filles adolescents al carrer. Amb la PAHC, la família ha aconseguit la dació en pagament total del seu pis amb el BBVA, però l'entitat bancària s'ha negat a negociar cap possible lloguer social i la família es troba al carrer; sense feina i cap tipus de prestació.

La família de l'Antonoi s’ha vist avocat a aquesta situació al fer fallida el bar que tenia. Va pagar la seva hipoteca fins que li va ser totalment impossible, al veure que no podia pagar, va començar a lluitar per la dació. No ha deixat de lluitar ni un sol dia , la hipoteca però, la té amb BBVA que és una entitat que mai ha ofert la possibilitat de lloguer social. I per això ja fa temps que corria el risc de quedar-se al carrer al entregar les claus.

Serveis socials no ha donat cap solució a l’Antonio que ha demanat des de fa temps que li concedeixin un lloguer social i està disposat a pagar per tal de poder viure amb tranquil·litat però li resultava totalment impossible pagar un preu de mercat.

Els serveis socials, però, han respost a les seves peticions amb negatives ja que diuen que no disposen de parc públic de pisos que poder oferir. Això fa encara més greu la postura del BBVA que insisteix en quedar-se pisos buits que cauen en desús mentre aboca famílies a malviure fent-les fora de casa seva.

Creix la preocupació pel desallotjament imminent del bloc de pisos

La PAHC té constància que que l’advocat de Catalunya Caixa està fent pressió al jutjat per a que ordeni un desallotjament exprés de l’edifici alliberat de la PAHC com a mesura cautelar.

És per això que la plataforma considera vergonyós que Catalunya Caixa vulgui fer fora ara no una sinó dues famílies de l’únic lloc on poden viure per posteriorment deixar els pisos buits, de nou, durant anys per que segueixin caient en l’abandó.
 
Aquesta situació és especialment greu en el context d’ajudes públiques als bancs i caixes. Catalunya Caixa, per exemple, té ara mateix una participació del FROB del 90%. "Això vol dir que, nosaltres, amb els nostres impostos hem pagat ja un 90% del valor de Catalunya Caixa i no n’hem obtingut res a canvi" apunta la plataforma
 
Ocupació de l'edifici per oferir-lo a famílies desnonades
A finals del mes passat la PAHC de Sabadell va ocupar aquest edifici propietat de la Caixa que es trobava deshabitat des de fa més d'un any, ja que l'entitat bancària no l'oferia al mercat de lloguer. L'objectiu era que l'ocupessin famílies desnonades o amb problemes amb l'habitatge. Actualment aplega dues famílies.