Periodisme
El Grup Barnils arriba als 100 socis

Una nova edició de l’Anuari Mèdia.cat, un nou projecte comú amb la Fundació Catalunya i una nova idea sobre periodisme d’investigació i micromecenatge ampliaran els continguts de l’Observatori crític dels mitjans

30/06/2012 Comunicació

El Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB) ha assolit la fita del centenar de socis, consolidant-se així com el col·lectiu de referència per als periodistes compromesos dels Països Catalans. En el marc de la 13a Assemblea General Ordinària que l’associació va celebrar dijous passat a la seva seu de l’Hotel d’Entitats de Gràcia, el president, David Bassa, va anunciar que el Grup ha arribat, aquesta mateixa setmana, als 100 socis. Això representa un creixement de 25 socis nous el darrer any.

L’Assemblea del Grup, a la qual van assistir una trentena de socis, va servir per explicar la gestió de la Junta Directiva durant el darrer any i per valorar el creixement de Mèdia.cat i la bona acollida del segon Anuari de temes silenciats, així com també els últims acords a què s’ha arribat amb la Fundació Catalunya per l’elaboració de nous continguts per a Mèdia.cat i el web anuaris.cat i alguns projectes nous que també s’estan començant a gestar.

El president, com a representat de la Junta, va esbossar les línies programàtiques que treballarà el Grup durant el proper any. Bassa va marcar com una de les prioritats la consolidació de nuclis del Grup arreu del país, especialment a Lleida, Vic i Girona, on ja se n’estan gestant les bases. També va remarcar la voluntat del Grup per buscar sinergies amb el món universitari i va anunciar, en aquest sentit, que es formalitzaran les converses ja existents amb diferents facultats comunicació.

A més, la Junta també destinarà recursos en l’elaboració d’un llibre i d’un documental sobre el periodista Ramon Barnils i continuarà mantenint les seves activitats habituals entre els socis del Grup.

Potenciar Mèdia.cat

Mèdia.cat tornarà a ser una de les peces estratègies claus per al Grup Barnils. Una nova edició de l’Anuari Mèdia.cat, el nou projecte comú amb la Fundació Catalunya i una nova idea sobre periodisme d’investigació i micromecenatge ampliaran els continguts de l’Observatori crític dels mitjans.

L’Assemblea també va votar la renovació de la Junta Directiva actual per un any més. De tota manera, la nova Junta passarà de tenir 13 membres a 12 i, el fins ara vocal, Roger Palà, passa a substituir la Laia Altarriba com a vicepresidenta del Grup.