Nepostisme
Tornen a esbroncar Bauzá a Inca

Mentre l'OCB demana a Bauzá que retorni al consens i que aturi la crispacio social. Per la seva banda, Endavant (OSAN) felicita la resposta popular de Manacor.

27/01/2014

Unes 250 persones han esbrocat José Ramón Bauzá, president del Govern, a Inca. El líder del PP arribar a la seu del partit a les 21.30 hores. Un gran desplegament de la Policia Local i la Guàrdia Civil evitar que es produisin incidents com els de dimarts a Manacor. Amb tot han llançat un ou al president que, segons fonts del PP, ha impactat en un guarda de seguretat. També han llançat una pinya de pi al batle Rafel Torres, segons informa Diari de Balears

 

Mentre l'OCB demana a Bauzá que retorni al consens i que aturi la crispacio social

L'Obra Cultural Balear (OCB) lamenta que en el decurs d'una protesta majoritàriament pacífica contra la política lingüística del Govern Bauzá, que va tenir lloc fa dos dies a Manacor, es produïssin alguns actes de violència, i considera especialment preocupant que algunes persones en resultassin ferides. L'OCB reitera la seva demanda, adreçada al president del Govern, de rectificar la seva política lingüística i retornar al consens en matèria de llengua.

L'entitat considera que la retirada del projecte de llei de reforma de la funció pública, que buida de contingut la llei de normalització lingüística, i l'aturada dels intents de segregar els alumnes a les escoles de Balears, són les úniques opcions que té ara mateixa la màxima autoritat de Balears. És així, segons l'OCB, perquè el Govern ha de complir i fer complir la seva obligació legal i estatutària de promoure la llengua pròpia fins que el seu ús arribi a la plena normalitat; perquè li demana una àmplia majoria social, que es va manifestar massivament pels carrers de Palma el passat 25 de març; i perquè és l'única manera que té l'executiu de rebaixar els actuals nivells de tensió i de crispació i centrar els seus esforços polítics en treure les Illes Balears de la greu crisi econòmica en què es troben.

L'OCB reitera el seu oferiment, fet al Govern, de promoure un gran pacte polític i social en matèria de llengua, i recorda que el president del Govern no ha rebut l'entitat, tot i haver-li demanat una reunió immediatament després del gran clam social per la llengua que va significar la manifestació del 25 de març. L'entitat considera que aquesta actitud és un insult cap a les més de 50.000 persones, de totes les ideologies polítiques, entre les quals votants del Partit Popular, que hi varen prendre part.

Per a l'OCB, aquesta manera d'actuar només agreuja la crispació social entorn de la llengua. L'entitat ja va avisar en el seu moment que si Bauzá tocava la llei de normalització lingüística i els fonaments de la pau social en matèria de llengua establerts al llarg de tota l'etapa democràtica per governs de tots els colors polítics, hi hauria una reacció social sense precedents. En aquells moments, recorda, el futur president es va comprometre a no reformar la llei de normalització lingüística. L'OCB apunta que l'incompliment d'aquesta promesa ha duit a una mobilització ciutadana contra el que percep com un atac als drets dels mallorquins a fer servir la llengua pròpia. L'entitat considera que el Govern encara és a temps de rectificar i de deixar de crispar i dividir la societat.

 

Endavant felicita la resposta popular de Manacor contra la política de Bauzá

Endavant (OSAN), a través d'un comunicat, ha donat la  l’enhorabona a la ciutadania de Manacor per la seva protesta de dimarts passat, així com per la gran responsabilitat i coherència mostrades davant les agressions de l'escorta de Bauzá i la policia espanyola.