Transparčncia
L'Associació de Víctimes del Metro preparen actes pel 6č aniversari

Ahir com cada dia 3 de cada mes, es van tornar a concentrar a plaça de la Verge de València per exigir la veritat de l'accident

04/05/2012 Drets i Llibertats

A la concentració, l'Associació de Víctimes del Metro van anunciar que el proper 3 de juliol recordaran l'accident  en el qual 43 persones van morir i 47 van resultar ferides amb un acte d'homenatge en el revolt del sinistre, prop de l'estació de Joaquín Sorolla-Jesús. Aquest mateix dia els familiars també celebraran una missa i es concentraran de nou a la plaça de la Verge per demanar a la Generalitat "que assumeixi la seva responsabilitat".

De la mateixa manera que ho van fer ahir,i exigint a Fabra que destitueixi del seu càrrec a la directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Marisa Gracia, "per adreçar la investigació de l'accident adoctrinant als tècnics i directius que havien de comparèixer en la comissió dels Corts Valencianes".

Segons el manifest que es es va llegir, l'accident del 3 de juliol de 2006 "va demostrar que la gestió de Gràcia no va ser eficient, en ser incapaç de garantir la seguretat dels viatgers de la Línia 1 de Metrovalencia".

Després de la protesta, els familiars de les víctimes van estar convidats a assitir a l'estrena de "Les dones de Lockerbie" de la companyia La Dependent al Teatre Micalet.  L'obra narra la història de les víctimes i familiars de l'explosió al desembre de 1988 d'un avió amb 270 passatgers que volava sobre Lockerbie, a Escòcia.