Repressió
El grup de suport a Núria Pórtulas s'enfronta a dos judicis aquest mes

Han denunciat tortures i persecució policial constant amb vigilància i micròfons

11/05/2012 Drets i Llibertats

La lluita per aconseguir la llibertat de la militant anarquista Núria Pórtulas continua patint conseqüències. L'Assemblea de Suport a Pórtulas s'enfronta aquest mes de maig a dos judicis per una encartellada i per una encadenada que van realitzar fa tres i dos anys en el marc de les accions per demanar l'alliberament de la llavors empresonada.

La primera causa es remunta al 2009 quan tres membres del grup de suport van realitzar una penjada de cartells i segons asseguren van ser apallissats, torturats i detinguts il·legalment. Tots tres estan imputats per un delicte d'atemptat i resistència a l'autoritat i una falta de lesions. Demanen vuit mesos de presó per a dos dels encausats i un any i sis mesos de presó per a l'altre, a més de 385 euros. El judici tindrà lloc el 16 de maig a l'Audiència Provincial de Girona. S'ha convocat una concentració a partir de dos quarts de deu del matí.

L'altra judici és contra una encadenada que es va realitzar l'abril del 2010 a la subdelegació del govern en solidaritat amb Pórtulas mentre el Tribunal Suprem en deliberava l'alliberament. Dues persones s'enfronten a aquest judici per atemptat a l'autoritat. Se'ls reclama tres anys i 20 mesos de prsó i una multa de 4.750 euros per lesions a la policia. El judici tindrà lloc el 29 de maig als Jutjats de Girona. La concentració de suport se celebrarà a partir de les nou del matí.

"La tortura és la cara més fosca del seu sistema repressiu"

L'Assemblea de Suport ha interposat una denúncia a quatre agents de la policia municipal per tortures, detenció il·legal i lesions contra la integritat física i moral contra els drets individuals. Segons afirmen, "la tortura en totes les seves metodologies és la cara més fosca del seu sistema repressiu i aquesta s'intensifica segons conveniència i és silenciada pels mitjans de comunicació".

En aquest sentit, denuncia que "avui dia es continua emprant la tortura amb la finalitat de controlar, criminalitzar, silenciar i intimidar cadascuna de les persones que no volen sotremtre'es a l'ordre establert".

Persecució policial constant: vigilància les 24 hores, micròfons i agressions

D'altra banda, l'Assemblea de Suport ha denunciat que durant tot aquest temps "la pressió per part de la policia ha estat una constant, amb vigilància a membres de l'assemblea les 24 hores, micros als nostres espais de trobada, agressions verbals i provocacions durant les manifestants i a la nostra vida diària, i tot això per intentar coartar la nostra lluita".

Malgrat tot, afirma que "les agressions i les tortures dels cossos policials no poden quedar silenciades". "Som conscients que la solidaritat amb les companyes porta a una espiral de repressió i càstig contra la qual no ens quedarem estàtiques", avisa, i advoca per una "resposta activa" que passi per "l'organització i la solidaritat". Aquestes dues eines són, afirma, "la nostra milor arma per combatre la repressió".