Any Fuster
"Nosaltres els fusterians" inicia una ruta pel País Valencià

Dijous 24 de maig oferirà una conferència al Casal Jaume I d'Elx

13/05/2012 Política

Després de l'èxit de la presentació de la iniciativa "Nosaltres els fusterians", que va omplir l'auditori de l'edifici Octubre de València, aquest moviment que ha aconseguit unir l'independentisme valencià amb l'objectiu d'homenatjar Joan Fuster i difondre el seu pensament polític inicia una ruta pel País Valencià.

Dijous 24 de maig Elx acollirà una nova conferència de la campanya. La xerrada comptarà amb les intervencions de Josep Guia, membre del comitè executiu del Partit Socialista d'Alliberament Nacional (PSAN); Agustí Cerdà, president d'Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV); Antoni Infante, representant del Moviment de Defensa de la Terra (MDT), i Anna Oliver, coordinadora al País Valencià de Solidaritat Catalana per la Independència (SI).

L'acte tindrà lloc al Casal Jaume I d'Elx, situat al carrer Sant Jordi, a partir de dos quarts de vuit de la vesprada. Després de la conferència se celebrarà un debat amb tots els participants.

A partir d'aquí, a més d'Elx la campanya recorrerà indrets com Sueca, Gandia, Castelló, Alcoi o Xàtiva amb l'objectiu de reivindicar la vigència de les tesis polítiques de Fuster i els objectius comuns de les diferents organitzacions independentistes i l’àmbit d’actuació comú, els Països Catalans.

La importància d'aquesta triple efemèride ha portat les quatre formacions a acostar posicions i a sumar forces per retre homenatge a Fuster, ja que segons remarquen, l'escriptor i pensador és "la base de les nostres respectives organitzacions". "Aquesta efemèride ens esperona a homenatjar la figura i l’obra del gran intel·lectual, el pensador que ens va afirmar, tan raonadament, la nostra condició nacional", expliquen.