Eleccions
"La Nova UAB", la candidatura a rector més votada, suma adhesions

La candidatura de Pere Solà celebra un acte aquest dimarts per presentar els nous suports i encarar la segona volta de dijous

28/05/2012 Educació

"La Nova UAB", la candidatura encapçalada per Pere Solà, aspirant a rector de la UAB, celebrarà un gran acte dimarts a la Plaça Cívica de la universitat per presentar els suports que ha sumat després d'esdevenir la llista més votada a les eleccions de dijous passat, la segona en vot ponderat després de la de Ferran Sancho.

La segona volta de les eleccions, que se celebrarà dijous que ve, permetrà proclamar Ferran Sancho o Pere Solà nou rector de la UAB després que passessin la primera volta amb el 36,08% dels vots ponderats (1.832 vots totals) i el 29,77% (3.200 vots) respectivament. La diferència es deu al sistema de vot ponderat, que atorga valor diferent als vots segons el sector d'on provinguin.

En un comunicat de valoració, la candidatura de Pere Solà ha celebrat haver-se convertit en la candidatura més votada de primera volta en un context d’augment de la participació electoral en relació a conteses anteriors.

A més, ha celebrat que les candidatures contràries a les retallades -la de Pere Solà i la de Marga Arboix- hagin agrupat una majoria del 58% del vot ponderat i un 65% del vot real, fet que seogns "La Nova UAB" demostra "que hi ha una àmplia majoria en el si de la comunitat universitària contrària a les polítiques seguides fins ara" amb Ana Ripoll com a rectora.

"Una gran responsabilitat per representar l'alternativa a les opcions de continuïtat"

Segons "La Nova UAB", el doble resultat, el de Solà i el d'Arboix, "implica l’assumpció d’una gran responsabilitat a l'hora de representar una aspiració a una alternativa tant en les polítiques com en la gestió universitària que ja s’ha demostrat majoritària a hores d’ara, front a aquelles opcions de continuïtat que ens han portat a l'actual situació de la UAB".

En aquest sentit, la candidatura de Solà ha anunciat que a l'acte central de dimarts a la Plaça Cívica visualitzarà tots els nous suports a la candidatura en el context de la segona volta electoral.