Cultura Popular
"Identi'CAT", trobada de la catalanitat a Catalunya Nord

Organitzada per l'associació Aire Nou de Baó, va néixer el 2002 amb la finalitat de reivindicar la catalanitat en tots els seus àmbits. Enguany tindrà lloc del 30 de maig al 3 de juny.

22/05/2012 Cultura

Com cada any, des de 2002, Aire Nou de Baó organitza l’Identi’CAT, la festa de la catalanitat de la Catalunya Nord. Enguany, tot i que és commemora el desè aniversari, es mantindrà el mateix format que els anys precedents: teatre, concerts, exposició, presentació de llibres, castells, correfoc, ball de gegants, balls folklòrics, ... Per primer vegada hi haurà jocs de bitlles catalanes.

També destaca, la participació del Cercle Català a Marsella amb una exposició de fotografies "90 anys de presència del Cercle Català a Marsella", els 15 anys de la Carrau amb un concert espectacle excepcional on hi barrejarem músiques i tradicions populars i la participació de Raph Dumas i The Primaveras.

I com cada any retolaran un carrer de Bao i oferiran un esmorzar popular.


Manifest: 10 anys d'Iden´CAT, 10 anys d'una festa reivindicativa

El 31 de març sota el lema “UNA LLENGUA: UN DRET, UNA LLEI” uns 7153 catalans adherien a la gran manifestació que tenia per objectiu la ratificació per l’Estat francès de la Carta Europea de les llengües dites regionals o minoritàries .

Una ratificació necessària per a tenir el simple dret d’utilitzar la llengua catalana, llengua pròpia de la nostra terra. Deixem-ho clar la llengua catalana no té res de minoritària ja que és parlada per més de 10.000.000 de persones i no té res de regional ja que és la llengua d’un poble, el poble català, el poble d’aquest país descrit per Joan Fuster ara fa 50 anys en el llibre “Nosaltres els valencians”.

Identi’CAT s’inscriu en aquest marc festiu i reivindicatiu, a l’igual que el CORRELLENGUA “LLENGUA, CULTURA, LLIBERTAT” i de tots els actes que tenen lloc arreu dels Països Catalans per a reclamar justícia per a les llengües i els seus parlants com “Enllaçats pel català” a Mallorca.

Sem a un moment important de la història. El futur de la llengua catalana en terres septentrionals depén tot ptrimer de nosaltres ciutadans.

Identi’CAT és una d’aquestes manifestacions que atesten la nostra voluntat de mantenir viva l’ànima dels catalans.

 

Programa

Dimecres 30 de maig
  • 20h30 : Concert polifònic a l’església
    de Bao amb la Coral Solsti ci, Baho Chante, Cant’Airenou

Dijous 31 de maig

20h30 : Teatre a la Sala Evora amb BIP Brigada d’Intervenció Poèti ca que presentarà
 "Cremat l'home" a partir de l'obra de Joan Pau Giné, i esquetxos escrits per Pere Manzanares .

Divendres 01 de juny
  • 21h00 : Concert amb la Carrau al fogar La Carrau celebra 15 anys, Identi'CAT en celebra 10. La Carrau participava el 2002 a la primera edició de la Trobada de la Catalanitat a Catalunya Nord. Un concert excepcional
  • 22h30 : cremat i xicolatada
Dissabte 02 de juny 
  • 15h : Jocs de bitlles catalanes amb la col.laboració de Jordi Bancells, del Fogar Rural de Trasseres, del Municipi dels Angles
  • 18h : 90 anys del Cercle Català a Marsella Exposició de fotos i presentació de llibres al fogar a càrrec dels catalans de Marsella amb la participació de 
    Sergi Bachs: "He trobat l'hivern una mica llarg" (versió francesa i catalana).
    Maria Bell.lloch: "Records de la meva infànci" (Versió francesa i catalana.), "Una nova vida comença" (Versió catalana.)
    Liquela Juan: "3 de mayo" (Versió francesa)
    Francesc Panyella: "Quate coses." (Versió catalana.)
  • 19h : Aperitiu al fogar
  • 19h30 : Menjar al fogar (sobre reservació)
  • 21h00 : Concert amb Raph Dumas i The Primeveres al fogar 
  • 22h30 : Correfoc pels carrers del poble amb Diables i Bruixes del Riberal
  • 23h30 : Concert amb Raph Dumas DJ
Diumenge 03 de juny