#dretsenperill
Presó sense fiança per la secretària d'organització de la CGT

Els Mossos li imputen els delictes de desordres públics, incendi, coaccions i el delicte relatiu a l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques

25/04/2012 Drets i Llibertats
La jutgessa del Jutjat d'Instrucció número 23 de Barcelona ha decretat aquest dimecres presó sense fiança per la Secretària d'Organització de la CGT de Barcelona detinguda dimarts per suposadament participar en la crema i les destrosses a l’edifici de la Borsa de Barcelona durant la jornada de vaga del 29-M. A Laura G.R., de 46 anys, se li imputa un incendi amb danys, coaccions, un delicte de desordres públics i un delicte contra els drets fonamentals, segons ha informat la CGT.

Segons els Mossos d'Esquadra, les investigacions policials posteriors als aldarulls que es van produir durant la jornada de vaga han permès identificar la sindicalista que hauria participat, juntament amb altres persones, en la crema a la Borsa de Barcelona. Els Mossos li imputen els delictes de desordres públics, incendi, coaccions i el delicte relatiu a l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques. 

Segons la policia, Laura G.R. ha estat denunciada per la policia en diverses ocasions per faltes contra les persones, coaccions, danys, contra el patrimoni i ocupació d’immobles.

La CGT creu que la detenció és fruit de pressions polítiques

La CGT atribueix la detenció i empresonament a "pressions polítiques tant al jutjat com a la fiscalia" i recorda que la fiscalia al·lega risc de fugida quan es tracta d'"una persona sense antecedents penals, amb domicili fix, feina fixa, una filla que viu amb ella". "Aquests barems no s'apliquen als banquers, ni als polítics investigats per la fiscalia anticorrupció als que es deixa en llibertat", denuncia. 

El sindicat assegura que no hi ha cap motiu que justifiqui la detenció i ingrés a presó de la sindicalista, cosa que veu com "un clar abús de poder i una violació del dret a no ser privat de llibertat". "No calia un circ mediàtic com el muntat pels Mossos d'Esquadra, necessitats d'intentar donar exemple detenint i reprimint persones i organitzacions que protesten i qüestionen el sistema sense ser canalitzades pels agents socials autoritzats i ensinistrats", rebla.

"Per quan una fiscalia especial que investigui els banquers, polítics corruptes i empresaris que han creat una crisi que estan duent a milions de persones a l'exclusió social i la misèria? Per quan una web amb totes les fotos dels delinqüents de guant blanc que són tractats com a senyors pels poders públics? Per quan una web amb les fotos dels mossos que han mutilat amb boles de goma i picat a cops de porra ciutadans?", es pregunta el sindicat.

Per tot plegat, creu que l'empresonament és "una venjança per part del govern de la Generalitat i el seu cos armat" que "no han pogut assimilar que el dia de la vaga general al mat, la CGT amb altres organitzacions aglutinéssim més de 15.000 persones al centre de la ciutat i a la tarda més de 50.000". Per això considera que l'objeciut és "provocar la por entre la ciutadania perquè no ens mobilitzem i acatem les polítiques econòmiques sense dir ni piu i per això necessiten crear una imatge de violents totalment prefabricada des d'alguna oficina".