Dret a l'habitatge
La pressió popular evita un desnonament a Girona

Desenes de persones impedeixen d'entrada de la comitiva judicial a l'immoble enmig d'un fort desplegament policial, i l'execució hipotecària s'acaba posposant dos mesos

05/04/2012 Drets i Llibertats
Dimecres la pressió popular va evitar un desnonament al carrer Empúries de Girona. Desenes de persones, convocades per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, es van concentrar davant de l'immoble a primera hora del matí per exercir pressió i mirar d'evitar que l'execució hipotecària es fes efectiva. Pels volts de les 12 del migdia, una hora més tard del previst, va arribar la comitiva judicial envoltada d'un fort desplegament policial. Durant uns moments, es va tallar un tram del carrer Empúries, i dues furgones d'agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra es van aturar davant de l'immoble.

Davant la impossibilitat d'accedir a l'habitatge de forma passiva, i després d'uns moments d'incertesa i tensió, els representants judicials van acceptar dialogar amb els membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, i finalment esva arribar a l'acord de posposar dos mesos el desnonament. Durant aquest termini es mantindran negocacions amb Bankia, l'entitat bancària implicada en aquest cas per arribar a un acord que eviti l'execució hipotecària. Regidors i membres de la CUP de Girona van participar en la concentració, durant la qual es van sentir consignes a favor de la dació en pagament i el dret a l'habitatge.

La setmana passava es va crear a Girona la Taula de Coordinació Local per al Dret a l'Habitatge, un òrgan impulsat per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca en què participa l'Ajuntament de Girona, la mateixa plataforma, Càritas, els grups municipals i altres entitats, amb l'objectiu de treballar per a la dació en pagament i evitar més desnonaments a la ciutat. La CUP va valorar positivament la creació de la taula, i va reclamar a l'Ajuntament que la doti de prou recursos i atribucions per tal que esdevingui una eina eficaç per garantir el dret a l'habitatge a la ciutat.