Censura
Facebook elimina la foto del noi que ha quedat cec d'un ull per una bala de goma

Unes 1.600 persones havien compartit la informació a les seves pàgines

04/04/2012 Drets i Llibertats
La xarxa social Facebook ha eliminat una fotografia del fotoperiodista Jordi Borràs que mostra el moment en què Angelo Cilia va ser disparat a l'ull dret amb una bala de goma dels Mossos d'Esquadra. Borràs havia compartit la foto fent una crida a cercar testimonis de l'atac per poder denunciar els antiavalots dels Mossos que van disparar la pilota de goma que ha provocat que Cilia, un ciutadà italià de 26 anys, hagi quedat cec d'un ull. De fet, si s'accedeix a l'enllaç de la foto apareix el missatge "Aquest contingut no està disponible actualment". A més, el perfil personal de Borràs ha estat bloquejat temporalment.

Es dóna el cas que fruit de la crida a buscar testimonis per poder presentar denúncia unes 1.600 persones havien compartit la fotografia i l'havien fet circular pels seus cercles d'amistats, segons el mateix Borràs. Per aquest motiu, prèvia denúncia o notificació d'algú, Facebook hauria eliminat la informació, desapareixent la foto de les pàgines de tots els usuaris.

Cilia viu a Barcelona des de fa 3 anys. Els fets van passar dijous passat a les 18.45 h. al Passeig de Gràcia, vorera Besòs, tocant a El Corte Inglés. Hi havia acudit per participar en la manifestació. Allà, una pilota disparada des d'un grup de mossos a les proximitats d'El Corte Inglés li va picar l'ull dret, després de rebotar a terra, segons han relatat a El Periódico Cilia i la seva xicota. El jove va ser recollit per una ambulància i traslladat a l'Hospital de Sant Pau, on se li va practicar una intervenció oftalmològica de quatre hores. El noi no recuperarà la visió, ja que ha perdut la còrnia, el cristal·lí i la retina.

Ara, la parella està buscant testimonis dels fets per poder presentar una denúncia contra els Mossos d'Esquadra. Per això fan una crida a tothom qui pogués presenciar els fets o aportar alguna informació a posar-se en contacte amb ells a l'adreça cristina_fg9@hotmail.com.

Cilia és la sisena persona que ha perdut un ull en els últims 4 anys a causa de les pilotes de goma utilitzades per la policia a Barcelona. Podrien ser set, ja que una altra persona també va ser atacada a l'ull.