Antimilitarisme
El Parc de Collserola rebutja la presència de militars "armats"

El CASC considera que es tracta d'una declaració "política", que no se sap com es concretarà en el reglament del Parc

26/04/2012 Drets i Llibertats
El Parc de Collserola rebutja la presència militars "armats"  El Parc de Collserola rebutja la presència militars "armats" | Autor: Llbertat.cat
Com ja va informar Llibertat.cat, dimarts passat mitja dotzena d'activistes de la campanya "Fora militars de Collserola" es va concentar  a la porta de l'Ajuntament de Barcelona, on es feia la reunió, amb la pancarta "Militars ni a Collserola, ni enlloc" i van repartir el manifest als membres de l'Assemblea que anaven entrant.
 
A continuació van poder assistir l'Assemblea. Un dels últims punts de l'ordre del dia feia referència al tema de les maniobres militars a Collserola i van presenciar com el Consorci del Patronat de Collserola decidia mostrar el seu rebuig a la presència de militars "armats" a Collserola. Tots els grups polítics i representants van votar a favor, excepte el PP que es va abstenir.

Ara bé, pels membres de la campnya es tracta d'una declaració política, ja que desconeixen com es concretarà en el reglament, ja que la Generalitat ha encarregat un informe jurídic per aclarir si es pot vetar la presència de militars a Collserola i, malgrat que encara no estava acabat, s'ha avançat que és difícil prohibir la seva presència si van a córrer o fer exercici.

Sembla que el tema s'ha d'explicitar en el nou Pla Especial del Parc que s'està redactant. En converses del Consorci amb els militars del Bruc aquests han dit que estan disposats "voluntàriament" a fer els exercicis
sense armes.