Drets en perill
Detingut del 29-M: "Baixarem al carrer a recuperar el que ens heu pres"

Publiquem un article de Josep Maria Martorell, militant independentista detingut pels fets del 29-M

27/04/2012 Drets i Llibertats
Josep Maria Martorell, militant d'Endavant (OSAN) detingut el passat dia 21 d'abril a Tarragona en relació als fets de la vaga general, ha advertit al conseller d'Interior, Felip Puig, que tot i les detencions "no ens aturaran". En un article publicat a Llibertat.cat, Martorell ha remarcat que tot i que Puig "pensava que ens espantaria" aquest divendres quatre persones que apareixen a la web d’Interior "han donat la cara, han demostrat que nosaltres no ens hem d’amagar de res. Que els delinqüents són ells, no nosaltres. Que serem a l’1 de maig; i que hi demanarem un cop més que ens tornin els diners, que ens tornin els serveis, que ens tornin els drets, la feina, els estudis i la casa".

"Baixarem al carrer a recuperar el que ens heu pres", afirma el militant, que assegura que Puig reprimeix "amb la intenció d’atemorir-nos". "Ens empaiten, ens criminalitzen, i pengen a internet aquesta famosa web amb les cares dels “violents”, vulnerant la presumpció d’innocència i la protecció dels menors", destaca, perquè "pensa que així farà por a la ciutadania, i que menys gent sortirà al carrer l’1 de maig, els 2, 3 i 4 de maig a Barcelona, a la vaga estudiantil del 3, i també els dies 12 i 15". I es pregunta: "Per què no hauríem de baixar al carrer? Nosaltres no hem fet res de dolent. I tampoc farem res de dolent sortint al carrer. No ens hem d’amagar de res".

"De tombar un contenidor en dieu violència però el que us molesta són els milers de persones que sortim al carrer"

"Amb aquestes detencions i amb aquestes amenaces no heu aconseguit de fer-nos por. Només heu aconseguit fer-nos enfadar més; una mica més del que ja estàvem", ha sentenciat Martorell, que subratlla que tot i que "de tombar un contenidor, o bé de trencar un vidre, en dieu violència", "el que us molesten són els milers i milers de persones que sortirem al carrer per treure-us la màscara i cridar ben alt i ben fort que sou uns lladres, uns corruptes, que no teniu vergonya, que maltracteu la gent, que us volem fora de la poltrona, que volem que ens ho torneu tot, i que ens ho torneu ARA. Això és el que us molesta, però nosaltres no deixarem de fer-ho".