Repressió 29-M
Maulets i Alerta Solidària demanen respectar la presumpció d'innocència

Les organitzacions consideren que "el dret a vaga és una realitat a mitges"

30/03/2012 Drets i Llibertats
Maulets i Alerta Solidària han demanat respecte cap a la presumpció d'innocència del membre de l'organització juvenil detingut dijous a la matinada a Mataró. En un comunicat emès aquest divendres, les organitzacions exigeixen "que sigui el jutge pertinent qui en determini la culpabilitat o no". El col·lectiu antirrepressiu de l'esquerra independentista anuncia que es posa al costat del jove detingut i de Maulets "donant suport polític i jurídic i evitant-ne la criminalització".

El jove, veí de Cabrils (Maresme), va ser detingut a Mataró durant la matinada de dijous. Policies locals de paisà el van detenir per realitzar una acció a la seu del PP i se li imputen danys a la seu d'aquest partit. El noi va ser deixat en llibertat al matí després de prestar declaració. El PP va denunciar els fets dijous al matí.

El noi havia de participar als piquets informatius que es van desenvolupar sense incidències destacables a la ciutat de Mataró durant la vaga, juntament amb sindicats de treballadors de la ciutat, entre ells la Coordinadora Obrera Sindical (COS).

D'altra banda, durant la vaga general va ser detingut un altre militant de Maulets, en aquest cas d'Olot.

Maulets i Alerta asseguren que "és evident que encara a dia d'avui el dret a vaga és una realitat a mitges, quan veiem que molta gent és amenaçada d'acomiadament si la secunden i quan els membres dels piquets informatius són detinguts sota criteris polítics". En aquest sentit, remarquen que seguiran treballant "per aconseguir aturar les retallades i aquesta reforma laboral".