Llengua
La CUP dóna suport a la vaga de fam de Jubilats per Mallorca

Des del passat 1 de març, el mallorquí Jaume Bonet, membre de Jubilats per Mallorca, està en vaga de fam en defensa dels drets lingüístics

20/03/2012 Política
La CUP ha mostrat el seu suport a la vaga de fam que duu a terme Jaume Bonet, membre de Jubilats per Mallorca. Així mateix, ha lamentat "el poc ressò que ha tingut aquest fet a la majoria de mitjans de comunicació de Catalunya" i considera que això "ens fa adonar de la necessitat de continuar reivindicant la integritat territorial dels Països Catalans, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó".

En els propers dies un altre membre de l’entitat se sumarà a la vaga de fam. A més, s’ha convocat una gran manifestació en defensa de la llengua que tindrà lloc el proper 25 de març a Palma amb el lema “Sí a la nostra llengua”.

Bonet duu a terme una vaga de fam indefinida des de l'1 de març per reivindicar el respecte al català, la llengua pròpia de les Illes Balears, i la retirada de la proposta de modificació de la Llei de la funció pública.

Aquesta política lingüicida del govern del PP ha suposat en els darrers temps el tancament de Televisió de Mallorca i Ona Mallorca, la castellanització del 50% de les emissions d’IB3 i un greu atac al procés de normalització del català amb la proposta de lliure elecció de llengua a les escoles. Ara, amb la nova llei de la funció pública que s’ha d’aprovar, s’elimina el requisit de coneixement del català per accedir a la funció pública, cosa que atempta clarament contra els drets lingüístics dels catalanoparlants a les Illes.