29-M
Els estudiants paralitzen l'activitat a la UAB

Després de tallar l’AP-7, bloquejar tots els accessos i aturar els Ferrocarrils durant tot el matí, han començat els piquets arreu del Campus de Bellaterra

28/03/2012 Educació
Els estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha començat amb força la vaga aquest dimecres a primera hora del matí. Activistes del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) amb màscares blanques han tallat en hora punta, a les 7.50 h, l'autopista AP-7 i el lateral, la B-30, a l'altura de Cerdanyola del Vallès.

Ho han fet com a acte d'inici de la jornada de vaga convocada per les assemblees d'estudiants de la universitat prèvia a la vaga general d'aquest dijous. Els estudiants han tallat la resta d'accessos al campus i han realitzat piquets informatius. A més han arribat a un acord amb Ferrocarrils de la Generalitat per evitar que els combois no s'aturessin a la UAB entre les vuit i les onze del matí i entre les dues i les quatre de la tarda.

Després de tallar l’AP-7, bloquejar tots els accessos i aturar els Ferrocarrils de la Generalitat durant tot el matí, després de dinar han començat els piquets arreu del Campus de Bellaterra, de manera que facultats com la de Ciències Polítiques i Sociologia, Comunicació i Publicitat, han quedat completament aturades.

Activitat nul·la a tot el campus de la UAB

Durant els últims dies ja s'ha fet vaga en algunes facultats traslladant el debat a les aules, organitzant xerrades i formació per l’estudiantat i professorat. A les facultat de Ciències i Educació s’hi han fet dormides i jornades de formació. Actualment, Lletres, Dret i Econòmiques tan pràcticament aturades al 100%, igual que Traducció i Interpretació. Així doncs, a hores d’ara, l’activitat acadèmica a la UAB és nul·la arreu del campus.

Amb màscares per evitar la repressió d'Interior

El SEPC ha denunciat que el conseller d'Interior, Felip Puig, ha obert un expedient sancionador a un militant del sindicat i membre de l’Assemblea de Lletres per tallar l’AP-7 el passat 1 de març durant la vaga de 48 hores a la mateixa UAB. Aquest expedient pot suposar una multa de fins a 30.051 euros pel repressaliat. Aquest matí, els estudiants han tallat l’AP-7 amb màscares per simbolitzar la manca de llibretat d’expressió i actuació.

El SEPC assegura que la jornada de vaga general de dimecres serà un èxit i "els estudiants, com a avantguardes de les lluites socials, hem d’assumir el deure que tenim a respondre als atacs que pateix el nostre ensenyament". En aquest sentit, anuncia que mitjançant les vagues aconseguiran "seguir teixint un moviment sòlid que lluiti i treballi perquè les universitats deixin d’injectar diners a través d’empreses que l’únic que fan és collar el finançament d’aquestes i així doncs, marcar l’estructura i els plans d’estudis de les nostres aules".

"No ens podem permetre que la veu del 80% de la comunitat educativa quedi diluïda per culpa dels interessos mercantils d’uns pocs, que no tenen en compte la formació crítica i intel·lectual dels futurs treballadors", manifesta, i avisa que "hem pres la desició de mantenir el pols amb el Rectorat de la UAB i els seus deganats submissos a les retallades, i forçar un debat públic i vinculant sobre com s’ha d’estructurar la universitat de totes i per a totes".