Reaccions
Arcadi Oliveres titlla d'"immoral" el projecte d'Eurovegas

Mig miler de persones assisteixen a la xerrada que ha realitzat a Badalona

26/02/2012 Drets i Llibertats
L'economista i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, ha titllat aquest diumenge d'"immoral" el projecte Eurovegas que el multimilionari Sheldon Adelson vol impulsar a Barcelona o Madrid. A parer d'Oliveres, ataca els drets laborals més elementals dels treballadors.

Oliveres ha fet aquesta afirmació en una xerrada que ha realitzat a Badalona i a la qual ha assistit fins a mig miler de persones. Durant les gairebé dues hores de conferencia, que s'ha celebrat sota el lema “Per què hem de continuar indignats?”, Oliveres ha parlat de possibles solucions a nivell internacional per eradicar la fam mundial, així com de culpables amb noms i cognoms. Per exemple, no ha dubtat a titllar de "genocida" el magnat nord americà Warren Buffet per especular amb el preu del cereal, la base de l’alimentació de la població mexicana.

El moment més proper amb els veïns de Badalona ha arribat quan ha parlat d’immigració i, mirant l’ajuntament, ha fet referència als estudis fets amb la col·laboració del BBVA sobre immigració que conclouen que Espanya, atès l’envelliment de la seva població, necessita de 200.000 nouvinguts anuals per poder mantenir l’estat del benestar.

La d’Arcadi Oliveres ha estat la primera xerrada d’un cicle de conferències que organitza Badalona Indignada. El proper mes de març n'oferirà una altra sobre la reforma laboral.