Repressió
Membres de la PAHCS són imputats pels fets de la cavalcada reivindicativa

El col·lectiu va presentar una denúncia per l'actuació del Mossos d'Esquadra i  ha convocat una  manifestació pel divendres 3 de febrer, a les 19h a la Plaça Creu Alta.

19/01/2012 Drets i Llibertats
Policies secretes ataquen violentament una protesta a Sabadell Policies secretes ataquen violentament una protesta a Sabadell | Autor: Arxiu
Diversos membres del col·lectiu dAfectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell han estat imputats pels fets del passat 5 de gener, quan l’acció que van realitzar va ser interferida violentament per Mossos de paisà. Ahir dos membres del col·lectiu van ser citats a declarar a la Comissaria dels Mossos d'Esquadra on van decidir no declarar sinó en presència del jutge. Se'ls acusa de desobediència i resistència activa. Una trentena de persones, properes al col·lectiu, que van ser convocades en qüestió d'hores, van concentrar-se a la carretera de Prats en suport i defensa 'de no haver comès cap delicte', segons informa avui Vilaweb Sabadell.

El col·lectiu es reafirma en la innocència dels seus membres i explica 'aquesta persecussió repressiva' per la solidaritat i la repercussió mediàtica 'que ha posat en evidència una actuació policial desmesurada i violenta'. També asseguren la importància de 'seguir treballant per assenyalar els culpables i còmplices de la violació sistemàtica del dret a l’habitatge'. Justament ara, moltes de les persones afectades tenen ja, data de desnonament i 'hi ha molta feina a fer'. La PAHC convoca una manifestació a la ciutat el divendres 3 de febrer, a les 19h a la Plaça Creu Alta.

D'altra banda, el responsable dels Mossos d’Esquadra ha anunciat a la Comissió de la Convivència que s’havia obert una investigació interna per determinar possibles responsabilitats per la seva actuació policial.

SIPS (Vilaweb Sabadell) estudia denunciar l'agent policial

Els Serveis Informatius i Populars de Sabadell (Vilaweb sabadell) està tenint en compte l'opció de denunciar l'agent fotografiada per així poder accelerar les investigacions internes en el sí del cos policial i exigir resonsabilitats per una actitud repressiva, violenta, poc professional i irrespectuosa amb els mitjans de comunicació.Una periodista va ser agredida, a la vegada que insultada pel gest barroer de l'agent dels Mossos d'Esquadra que explicita una forma de treballar poc democràtica i zero respectuosa amb els ciutadans i treballadors.