Gčnere
Jornades de prevenció sobre violčncia de gčnere a Sant Joan Despí

L’objectiu és detectar els primers símptomes i treballar-los a partir de la sensibilització

31/01/2012 Gčnere
La Federació Comarcal d'Associacions de Veďns del Baix Llobregat ha organitzat una jornada sobre violčncia de gčnere amb l’objectiu d’oferir eines que permetin detectar els primers símptomes de la violčncia sexista i evitar així que derivin en víctimes del conflicte. La jornada forma part d’un cicle que Aula Actual estŕ duent a terme sobre l’agressivitat a la societat actual i es durŕ a terme aquest dimecres a dos quarts de set de la tarda al Centre Cívic les Planes de Sant Joan Despí.

La jornada se centra en la importŕncia de sensibilitzar la població de la necessitat d’identificar el primers símptomes per evitar que, en el futur, esdevinguin víctimes de la violčncia de gčnere. En aquest sentit,
Jordi Balcells, Director de l’Aula, destaca que “comportaments com gelosia o control poden esdevenir les primeres alertes d’un futur conflicte”.

La jornada comptarŕ amb la participació dels principals agents socials que participen de tota la problemŕtica per tal d’oferir una visió global a tots els participants. Els ponents serŕn Montse de Anta, treballadora social de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, responsable del SIAD i del circuit local de violčncia masclista; Fernando Lacasa, coordinador CSMIJ i programa TEVI infants testimonis de violčncia Olga Ciordia, caporal Mossos d'esquadra, Raquel de la Vega, tčcnica del programa Igualtat de la FAVBaix, i Jordi Balcells, director de l’Aula Actual.