Guardiola de Berguedà
CiU disculpa Jordi Carreras dels seus missatges racistes

La federació considera que el regidor d'Ensenyament i Governació de Guardiola ja ha demanat perdó

09/01/2012 Política
Convergència i Unió (CiU) ha disculpat el seu regidor a Guardiola de Berguedà i no pensa de moment en cessar-lo. En un missatge al seu perfil nacional a Facebook, CiU ha argumentat que el regidor d'Ensenyament i Governació a Guardiola, Jordi Carreras, ja "ha rectificat el seu comportament i ha demanat disculpes pels seus comentaris xenòfobs a través d'una nota de premsa".

CiU dóna per suficients les disculpes de Carreras i no anuncia mesures contra ell tot i remarcar que "ni Convergència i Unió ni l'Ajuntament de Guardiola de Berguedà s'identifiquen en el contingut dels tweets d'aquest regidor" que Llibertat.cat va fer públics el passat 3 de gener.

Des que Llibertat.cat publiqués la notícia, Carreras ha eliminat els tweets més polèmics, com els retweets que va fer de comentaris del líder de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, ha protegit el seu compte de Twitter i finalment ha eliminat tant el seu perfil a Facebook com a Twitter.

Paral·lelament, organtizacions polítiques com la CUP i les joventuts d'ICV i PSC han demanat la dimissió de Carreras i Unió de Joves -Carreras és membre d'UDC i president d'Unió de Joves al Berguedà- ha anunciat que prendrà "les accions disciplinàries oportunes" contra Carreras. A més, Unitat contra el Racisme i el Feixisme ha impulsat una campanya de rebuig.

En aquest sentit, la plataforma troba "totalment insuficient" la reacció de CiU de disculpar Carreras i recalca que els seus "no són comentaris puntuals o aïllats" sinó "tota una línia de pensament racista, xenòfoba, de suport clar a l'extrema dreta, de criminalització dels moviments socials, de menyspreu a la ciutadania...". Així, considera que "més que una dimissió el que seria adient fora una inhabilitació per a càrrec públic i en primer lloc una mesura disciplinària severa per part d'un partit que diu ser defensor de la democràcia".

Sobre aquest aspecte, el periodista expert en xenofòbia a Catalunya Xavier Rius sosté que “qui més ha utilitzat la xenofòbia han estat certs dirigents d’UDC bé perquè en el fons potser hi creuen, bé perquè és rendible per aconseguir els seus interessos polítics”.

Cap responsable polític, ni el primer tinent d'alcalde de Guardiola, Josep Lara, ni l'alcaldessa, Montserrat Ribera, s'han pronunciat tot i les demandes dels mitjans.