Exministre franquista
Centenars de persones celebren la mort de Fraga a Barcelona

Els antifeixistes han brindat i han iniciat una manifestació espontània fins la seu del PP i la Prefectura de la Policia Nacional espanyola

16/01/2012 Drets i Llibertats
Centenars de persones s'han concentrat aquest dilluns al vespre al voltant de la font de Canaletes, a la Rambla de Barcelona, per celebrar la mort de l'exministre de Franco mort diumenge, Manuel Fraga. La protesta, de caire festiu i reivindicatiu, s'ha iniciat a les vuit del vespre i desenes de persones s'hi han anat afegint a partir de les vuit del vespre. Algunes han brindat amb copes de cava per la fi del que era una icona política viva del franquisme, tot i que també s'ha denunciat la impunitat amb què ha viscut fins al final dels seus dies.

En aquest sentit, un del concentrats, un home que va viure la dictadura, ha recordat que Fraga ha mort sent un feixista i ha aconsellat "organitzar-se contra el feixisme, l'oligarquia i l'imperialisme", tal com relaten diversos usuaris a Twitter, que ha canalitzat la celebració a través de l'etiqueta #20hcanaletes.

La celebració, que ha durat més d'una hora, ha tingut un caire festiu i s'han pogut sentir petards i crits de "Feixista!" contra Fraga i també "Ei, ei, ei, el proper serà el Rei". Espontàniament, els antifeixistes aplegats han iniciat una manifestació fins a la seu del PP a Ciutat Vella i també fins a la plaça Urquinaona des d'on han marxat cap a la Prefectura de la Policia Nacional espanyola a Via Laietana, on alguns manifestants han recordat que allà s'hi torturava per ordre de Fraga com a ministre de Governació del règim feixista.