Ensenyament
Lliuren a Bauzá un manifest a favor de l’escola pública

El sindicats TEI-i, FETE-UGT, ANPE i FE-CCOO, membres de la Junta de personal docent no universitari de les Illes Balears (JPDnU), han fet arribar al president i al conseller d’educació del Govern de les Illes Balears, a la seu del govern, al Consolat de la Mar, el manifest "Ni una passa enrere".

03/12/2011 Cultura
El manifest advoca pel manteniment de la qualitat de l’ensenyament públic. El mateix acte de lliurament també s’ha fet a les Pitiüses i a Menorca, a les delegacions d’educació de les respectives seus territorials.

Els sindicats han anunciat que s’hi han adherit més de 200 centres públics, d’infantil i primària, de secundària, centres d’adults, Escoles oficials d’idiomes, camps d’aprenentatge, Equips d’orientació educativa, Equips d’atenció primerenca, escoles d’art, Conservatoris, l’Assemblea de mestres i professors en català, l’Associació de directors de primària, els Moviments de renovació pedagògica i també algunes AMIPAs.

Ahir els sindicats van fer especial menció en la necessitat que els centres disposin de les partides pressupostades ordinàries per a pagar, llum, aigua, materials per als tallers de formació professional i fotocòpies; ajudes a l’alumnat per a menjadors, llibres de text, transport escolar; i professorat per a poder dur a terme l’atenció a la diversitat i l’atenció a les necessitats als alumnes i a les seves famílies. Segons la junta, una bona orientació personal, educativa i acadèmica és imprescindible per assolir uns bons nivells d’èxit escolar i el sistema educatiu ha de disposar dels recursos necessaris perquè tots els infants i joves de les Illes Balears puguin aconseguir una titulació acadèmica bàsica.

Font: Tribuna Malorca