Barcelona
La CUP presenta una denúncia davant la Síndica de Greuges per la censura d'un mural

El proper divendres 9 de desembre a les 12h, el nucli de Nou Barris de la CUP de Barcelona presentarà una denuncia a Síndica de Greuges de la ciuta per haver-se censurat un mural en defensa de la sanitat pública

02/12/2011 Drets i Llibertats
Mural censurat Mural censurat | Autor: Nucli de Nou Barris de la CUP de Barcelona

El passat 7 de novembre es va acabar de fer el manteniment del mural “Defensem la llengua i la cultura, vinguem d’on vinguem” que es troba a la Ronda de la Guineueta Vella i es va procedir a l’ampliació que s’havia comunicat al Districte de Nou Barris el passat 11 d’octubre, sense rebre cap resposta.

A l’ampliació del mural es va decidir incorporar la defensa de la sanitat pública, que ara mateix està rebent retallades i privatitzacions per part de la Generalitat de Catalunya, governada per CiU. 

Entenent d’aquesta manera que igual d’important és posicionar-se a favor de la llengua i la cultura quan es veu atacada pel Tribunal Suprem espanyol, com de la sanitat pública quan és, igualment, atacada pel Govern autonòmic d’Artur Mas i el conseller de Salut, Boi Ruiz.

Una setmana després de realitzar-se, poc sorprenentment, tenint en compte que la presidenta del Districte de Nou Barris és Irma Rognoni i Viader de CiU, la part del mural que defensava la sanitat pública ha estat esborrat, com si allà mai hi hagués existit. Mostrant d’aquesta manera que qualsevol critica cap al seu govern serà censurat, a pesar d’haver-se lliurat la comunicació oportuna.

Per a la CUP de Barcelona poden 
censurar la nostra opinió però no podran convèncer-nos de la injustícia que signifiquen les retallades i privatitzacions de la sanitat pública.