Nadal
L'escamot tió ja s'entrena per segrestar pares Noel

"Catalans, ja està aquí el Nadal i un any més el komando tió sortirà al carrer per combatre la intrusió del Pare Noel"

10/12/2011 Cultura
S'acosta Nadal i amb ell l'ofensiva consumista i de pares Noel que assalten els balcons i aparadors del nostre entorn. Per mantenir l'arrel popular de les festes nadalenques, l'escamot Tió ja ha començat a entrenar-se per segrestar pares Noel.

L'escamot tió ha fet públic un vídeo on els seus membres apareixen entrenant-se "per poder estar en forma i així poder eliminar tots els pares noels", segons expliquen ells mateixos a la gravació. I proclamen: "Catalans, ja està aquí el Nadal i un any més el komando tió sortirà al carrer per combatre la intrusió del Pare Noel. I no pararem fins a acabar amb ell".

L'escamot tió denuncia que els pares Noel "intoxiquen les festes transmetent els valors d'una societat globalitzada, que perd les seves arrels i que es construeix sobre la base de l'oferta i la demanda". És per això que des de fa una anys es dedica a netejar els carrers d'aquest invasor.

Arran de la seva actuació, centenars de pares Noel són segrestats i extradits cada anys. Els activistes segresten aquests individus estrangers i els cremen per renegar d'un model de vida basat en el consum i per defensar la recuperació de tot el protagonisme per part del Tió a casa nostra en aquestes festes.

A Cerdanyola canvien pares Noel per tions


La campanya per apartar els pares Noel del Nadal català va més enllà de l'escamot tió. A Cerdanyola els dies 15 i 16 de desembre s'intercanviaran pares Noel per tions a davant de l'Ajuntament. La campanya, promoguda per Maulets, fa una crida als veïns de Cerdanyola perquè portin els seus pares Noel i s'enduguin tions.