Una vintena entitats lliuren a les Corts Valencianes un manifest en defensa dels drets humans

Com cada any, a 9 de Novembre, la plataforma Acció Popular Contra la Impunitat ha volgut recordar que l'amenaça del racisme, la xenofòbia, l'homofòbia i l'odi contra el diferent continua latent, i que només amb la unió de la societat civil i de les forces polítiques democràtiques serà possible barrar-li el pas.

Representants d'una vintena d'entitats s'han concentrat a les portes de les Corts Valencianes per lliurar als distints grups parlamentaris d'un manifest on es recorda el Dia Internacional Contra el Feixisme i es reivindica la defensa dels drets humans contra els discursos i els delictes d'odi. El portaveu de la plataforma Acció popular Contra la Impunitat, i membre del col·lectiu de Gitanos per la Diversitat (Ververipen) Demetrio Gómez, ha llegit el manifest, convidant a tots els demòcrates a sumar-s'hi.

09/11/2011 12:55 Drets i Llibertats

Els representants de la comunitat jueva a València, Isaac Querub, i de la comunitat musulmana, Amparo Sánchez, han entrat a les Corts per fer arribar per registre a totes les forces polítiques el manifest adjunt que convida a ajuntar esforços en la lluita contra la intolerància.

Els membres dels grups parlamentaris de Compromís i Esquerra Unida del País Valencià, Enric Morera i Ignacio Blanco, han rebut els col·lectius a les portes de les Corts.

Han estat presents representants de les següents organitzacions:

-Moviment Contra la Intolerància
-Col·lectiu Lambda de Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals
-Comissió Espanyola d'Ajut al Refugiat -CEAR-PV
-Centre Cultural Islàmic de València
-Comunitat israelita de València
-Ververipen (Gitanos per la Diversitat)
-Federació Maranatha d'Associacions Gitanes
-JARIT
-Ca Revolta
-Escola Valenciana
-Intersindical Valenciana
-Fòrum Alternatiu per la Immigració
-Plataforma Ciutadana Contra la Islamofòbia
-Acció Cultural del País Valencià (ACPV)
-Plataforma CIEs NO
-Benimaclet Viu
-Centre Social Terra
-Esquerra -ERPV
-València Acoge
-Associació de Veïns d'Aldaia
-Ajuntament de Burjassot

 

MANIFEST:

ATUREM L'ODI I LA SEUA IMPUNITAT. DEFENSEM ELS DRETS HUMANS

Les entitats membres de la plataforma Acció Popular Contra la Impunitat conviden a tots els grups parlamentaris de les Corts Valencianes a sumar-se al següent manifest en defensa dels drets humans i contra l'amenaça de la xenofòbia, l'homofòbia i els discursos i delictes d'odi:

Han passat més de 70 anys de l'inici d'un dels episodis més ignominiosos de la nostra història. Avui 9 de Novembre, arreu del món se celebren actes per recordar les víctimes de la barbàrie racista i feixista que quedà simbolitzada en aquesta data, quan s'inicià el pogrom a Alemanya, la coneguda com Nit dels Cristalls Trencats.

70 anys després, la història demostra que no estem vacunats del tot per no tornar a repetir els mateixos errors que ens conduïren a la barbàrie nazi-feixista, la guerra i el genocidi. Així ho vam poder constatar el passat mes de juliol, quan un terrorista ultradretà assassinà més de 70 persones, moltes d'elles xiquets i xiquetes, a l'illa noruega d'Ultoia i al centre d'Oslo. De la mateixa manera, veiem amb preocupació com formacions d'extrema dreta que fan de l'odi i del prejudici la seua bandera, aconsegueixen excel·lents resultats electorals arreu d'Europa, i també a l'Estat espanyol, on ja hi ha més de 70 regidors de partits xenòfobs ocupant càrrecs als ajuntaments.

Davant aquesta situació, i com venim fent des de la nostra creació, els sotasignants tornem a insistir en la necessitat de barrar el pas de manera ferma i contundent a qualsevol expressió d'odi i intolerància, i a exercir una acció conjunta, unitària i eficaç de totes les forces democràtiques per tal d'evitar que el discurs d'odi es normalitze a casa nostra i siga considerat 'acceptable' dins del joc democràtic. Entenem que el feixisme és precisament l'antítesi a la democràcia i als drets humans, i per tant, encoratgem a tota la societat a rebutjar les seues tesis encara que es disfressen de democràtiques.

Així, subscrivim de nou els següents compromisos i convidem a tots i a totes a sumar-s'hi per tal de construir una societat lliure, democràtica i responsable, que no oblide el passat i que reivindique la diversitat, la tolerància i la igualtat com a pilars bàsics de la convivència.

-Rebuig dels tòpics racistes i xenòfobs que criminalitzen la immigració i els col·lectius vulnerables.

-Respecte absolut als drets humans i especial atenció als col·lectius vulnerables i a les denuncies i recomanacions de les ONGs i d'altres entitats especialitzades.
-No a l'empresonament dels immigrants sense papers als Centres d'Internament d'Estrangers (CIEs), on segons diversos informes de vàries ONGs, es vulneren els seus drets constantment i s'estigmatitza les persones per no tindre papers.
-No permetre retrocessos en les conquestes del col·lectiu LGTB i seguir reivindicant tots els drets per totes les persones independentment del seu gènere o de la seua condició sexual.

-No banalitzar ni deixar de denunciar qualsevol atac a persones, entitats o col·lectius que són víctimes habituals de l'extrema dreta.

-Creació d'una Fiscalia especialitzada de Delictes d'Odi al País Valencià

-Prohibició d'actes que inciten a l'odi i a la discriminació, que continguen consignes racistes, xenòfobes, homòfobes.

-L'esclariment dels més de 15 atemptats amb explosius que han patit entitats membres de la plataforma i altres col·lectius des de 2006.

-Tancar les portes a nivell social i institucional a tots aquells grups que practiquen l'amenaça i l'assetjament i impedir espais d'impunitat pels grups ultres.

-Tenir sempre en compte la memòria històrica present, reivindicar-la i comprometre's amb el reconeixement de les víctimes i contra qualsevol revisionisme històric que supose banalitzar els crims de les dictadures nazis i feixistes.

València, a 9 de novembre de 2011.