RTVM
El Consell pot tancar l'ens a partir de cap d'any per l'acceptació de l'ERO

El Comitè d'Empresa i els sindicats presents a la Radiotelevisió de Mallorca (RTVM), han exigit la dimissió de la directora general de Treball i Salut Laboral, Juana Maria Camps Bosch, per la "manca de neutralitat" a la tramitació i resolució de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que autoritza l'acomiadament de tota la plantilla de l'ens.

27/11/2011 Comunicació
Aquesta setmana s'ha acceptat l'ERO de la RTVM que deixarà 115 treballadors sense feina, pràcticament tota la plantilla de l'ens.  El Consell podrà fer efectiva la seva aplicació a partir del 31 de desembre. No obstant això, el Comitè d'Empresa conjuntament amb el sidicats presents, SPIB, STEI, CCOO i UGT, han signat un comunicat on afirmen que durant la tramitació i resolució de l'ERO la Direcció General de Treball i Salut Laboral "ha deixat en indefensió al Comitè d'Empresa".

Per aquesta, remarca el comunicat que "exigim la dimissió de la directora general de Treball, responsable de la tramitació de l'ERO, i manifestem que deixa de ser una interlocutora vàlida". També s'anuncia en la nota que portaran a terme les accions legals pertinents "en defensa dels drets dels treballadors i en demanda de les responsabilitats de tot ordre en què hagi pogut incórrer la Direcció General".

En el moment de tenir coneixement de l'acceptació de l'ERO, el comitè d'empresa va denunciar diverses irregularitats en el procediment de la seva tramitació i resolució, i considera que la Direcció General de Treball hauria d'haver estat neutral i just arbitrar les negociacions.
 
“En conseqüència, exigim la dimissió de la directora general de Treball, responsable de la tramitació de l'ERO, i manifestem que deixa de ser una interlocutora vàlida", han subratllat des del comitè d'empresa, que han anunciat així que portaran a terme les accions legals pertinents "en defensa dels drets dels treballadors i en demanda de les responsabilitats de tot ordre en què hagi pogut incórrer la Direcció General.

Recordem que a finals de juliol passat, el ple del Consell de Mallorca, amb majoria absoluta del PP, va aprovar el desmantellament de RTVM, mentre l'oposició i les entitats reiteraven que l'ens era viable econòmicament i indispensable per garantir la pluralitat informativa i la llibertat d'expressió.

Amb l'anunci del tancament, en els darrers mesos, nombroses organitzacions i entitats cíviques i culturals s'han mobilitzat a l'illa per evitar el tancament de l'ens públic. El passat mes de setembre es presentava la Plataforma Ciutadana en suport a RTV Mallorca a favor de la continuïtat de l'ens.

Si per cap d'any es tanca definitivament, RTVM serà la primera clausura d'una radiotelevisió pública que es practica a l'estat espanyol.