La CUP aconsegueix que Girona es declari lliure de desnonaments

El ple de l'Ajuntament de Girona d'ahir va aprovar una moció de la CUP per declarar la ciutat lliure de desnonaments i establir una sèrie de mesures i peticions per fer efectiu el dret a l'habitatge. Amb tot, l'alcalde, Carles Puigdemont, no va deixar intervenir un portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), a qui el portaveu del grup municipal de la CUP, Jordi Navarro, havia cedit la paraula, per defensar la moció.

Tot i la insistència de Navarro, que va demanar a Puigdemont un exercici de "flexibilitat", ja que el ple va aprovar el dret d'intervenció de les entitats que encara no s'ha fet efectiu per motius tècnics, l'alcalde no va permetre la intervenció de la PAH.

18/10/2011 10:14 Política
Finalment, la votació es va fer per punts, i la majoria de propostes de la moció van ser aprovades. Així, l'Ajuntament va posicionar-se a favor de la dació en pagament amb efectes retroactius, i es va comprometre a donar suport a la recollida de signatures per a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que s'ha impulsat recentment en aquesta línia. El ple també va votar favorablement a reforçar els serveis municipals d'habitatge. En canvi, no es va poder aprovar el punt que demanava la creació d'una mesa municipal de mediació per prevenir les execucions hipotecàries a la ciutat.
 

El cas és que el ple municipal celebrat ahir al vespre va culminar amb l'aprovació majoritària de les tres mocions que la CUP havia aportat a l'ordre del dia. Navarro va qualificar la jornada de "dia històric" pel fet que ahir es va debatre i aprovar la moció presentada conjuntament per la CUP i ICV-EUiA per descartar definitivament el vial que hauria de travessar les hortes de Santa Eugènia. Navarro va fer un al·legat en defensa del "patrimoni representen les hortes de Santa Eugènia pel barri, la ciutat i el país" i va reclamar fer passos ferms cap a un nou model de mobilitat que faci "innecessària", a llarg termini, la construcció d'aquest vial.

El ple aprova estudiar el sistema de renda bàsica

La tercera moció del grup municipal de la CUP, aprovada per unanimitat, feia referència a la commemoració del Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa, i demanava que el Consell Econòmic i Social de la ciutat estudiés i debatés el sistema de renda bàsica de ciutadania com a eina per a combatre la pobresa i l'exclusió. En el ple també es van aprovar altres punts destacats, com la creació de la Taula de la Mobilitat i l'aprovació del seu reglament, tal i com la CUP demanava des de feia anys.

En l'apartat de preguntes, els regidors de la CUP van demanar explicacions per la forma com es va presentar el Pla de Govern i el fet que no s'hagi sotmès a votació al Ple, van reclamar que es posi solució a les obres del carrer Barranc del barri de Mas Ramada i van demanar que es faci públic el pressupost detallat de les Fires de Sant Narcís. Finalment, es van demanar explicacions sobre l'assistència de l'alcalde als actes organitzats per la Guàrdia Civil amb motiu del 12 d'octubre.

Per saber-ne més:

La CUP presenta una moció per declarar Girona lliure de desnonaments 

La CUP proposa implantar un sistema de Renda Bàsica de Ciutadania 

La CUP encapçala la protesta en contra del 12 d'octubre a Girona 

La CUP fa història a Girona i aconsegueix que es permeti la participació ciutadana als plens 

La CUP anima els partits a no celebrar el 12-O i demana la retirada de la guàrdia civil de Girona