Berga rebutja l'espoli fiscal i s'adhereix a l'associació "Municipis per la independčncia"

El ple de l'Ajuntament de Berga va aprovar ahir una moció que presentada per la CUP juntament amb CiU que estableix l'inici de les actuacions perquè el municipi s'adhereixi a l'associació d'ens locals "Municipis per la independència", que persegueix l'objectiu de defensar l'assoliment dels drets nacionals i promoure l'exercici del dret a decidir.

Paral·lelament,  el ple també va aprovar una moció a favor de l'escola catalana i sobre la millora del model de finançament local i de rebuig a l'espoli fiscal. Així mateix, es va acordar per unanimitat exigir a la Generalitat de Catalunya que assumeixi el cost de la implantació immediata del sistema d'integració tarifària per al transport públic del Berguedà.

07/10/2011 13:14 Política
Després que el passat 13 de desembre de 2009 Berga fou un dels municipis capdavanters a celebrar una consulta, amb un un total de 4.760 vots -xifra mai superada per cap partit polític a la ciutat-, la CUP va presentar una moció, conjuntament amb CIU, a través de la qual s'acorda iniciar les actuacions per adherir-nos a l'associació d'ens locals "Municipis per la independència" amb l'objectiu d'expressar la voluntat de l'Ajuntament de Berga de concórrer a l'assemblea que elabori els estatuts que han de regir el funcionament de l'Associació. La moció es va aprovar amb el vot en contra del PP i l'abstenció dels regidors del PSOE Ramon Camps i Ermínia Altarriba.
 

El ple també va aprovar una moció -amb el vot en contra del PP- de suport a l'escola catalana per manifestar el rebuig a les sentències del Tribunal Suprem espanyol i a la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que posen en perill el sistema d'immersió lingüística als centres educatius de Catalunya, i una altra sobre la millora del model de finançament local i de rebuig a l'espoli fiscal.

En aquest sentit, la CUP proposa que l'Ajuntament expressi, mitjançant una declaració institucional, la seva negativa al retorn exigit per l'Estat espanyol de la quantitat de 902.599,75 euros i que plantegi mesures de pressió i de visualització d'aquesta problemàtica, que és compartida amb la resta de municipis dels Països Catalans i s'acumula des de fa molts anys. Així mateix exigeix que l'Ajuntament de Berga exigeixi la condonació d'aquest deute reclamat per l'Estat al·legant raons pressupostàries urgents derivades de l'actual context de crisi econòmica.

Per saber-ne més:

La CUP exigeix millores sobre la integració tarifària al Berguedà 

L'Associació de Municipis per la Independència comença a prendre forma 

Arenys de Munt se suma a Vic a l'associació de Municipis per la Independència 

Vilanova i la Geltrú aprova rebutjar el retorn de 3,4 milions d'euros que exigeix l'Estat 

Les Borges Blanques no retornarà el deute amb l'Estat i es declara exclosa de la Constitució 

CUP: "L'espoli fiscal és un robatori a cara descoberta de l'estat espanyol contra el poble català" 

Molins de Rei reclamarà no retornar els diners que deu a l'Estat 

La CUP fa una crida a la insubmissió fiscal dels ajuntaments 

La CUP proposa a l'Ajuntament de Girona que es faci insubmís i no retorni els diners a l'Estat