El STE-I considera desafortunades les declaracions de Bauzá pel que fa a propostes educatives

El president del govern de les Illes Balears, Sr José Ramón Bauzá, del Partit Popular (PP) ha dit que vol augmentar les hores lectives del professorat per combatre el fracàs escolar. 

El Sindicat de Treballadores i treballadors de l'Ensenyament de les Illes-intersindical (L’STEI-i) ha manifestar el seu desacord en aquesta mesura que en comptes d’esmolar fa osques. L’STEI-i recomana al president que s’assessori i llegeixi els informes autonòmics, estatals i europeus abans de parlar i proposar mesures sense conèixer quines són les realment recomanades pels especialistes i els experts en la matèria.



16/09/2011 00:59 Cultura
Segons el sindicat, el govern de les Illes Balears pretén fer seguidisme de les mesures adoptades per les comunitats de Madrid, Galícia, Castella la Manxa, totes tres governades per majories del Partit Popular (PP) les quals tenen al davant n’Esperanza Aguirre, en Núñex Feijóo i na M. Dolores de Cospedal respectivament.
 
Augmentar les hores lectives del professorat de l’ensenyament només es pot fer si es deixen de fer desdoblaments, atenció individualitzada, hores de coordinació i de preparació de materials adaptats a infants amb necessitats específiques de suport..., apunta el STEI-I.
 
I és que considera que el president del govern fa propostes que van en contra de les recomanacions internacionals recollides a l’informe de l’Organització per a la cooperació i el desenvolupament econòmic (OCDE). És a dir, proposa polítiques educatives desencertades.
 
L’informe de l’OCDE que fa poc que s’ha publicat, explica que les retallades i el fet de llevar inversió en educació empitjoren el panorama educatiu i augmenta el fracàs escolar.
 
El que está clar pel sindiat que aquest tipus de polítiques pretenen el desmantellament de l’ensenyament públic, l’únic que garanteix el dret a l’educació en igualtat de condicions i d’oportunitats per a tota la població.
 
Tenint en compte, segons el STE-I que el sistema públic d’educació pot ajudar a progressar les classes socials que històricament han tengut més poques possibilitats i que ara es veuen més afectades per la crisi. 
 
Cas que els governants del PP vulguin fer polítiques que retallin educació, sanitat o serveis socials trobaran l’oposició de l’STEI-i, representant dels treballadors i l’oposició dels diferents moviments socials en els quals estan integrats on també lluiten per la preservació de la democràcia, la participació, la solidaritat i l’estat del benestar.