Obrint Pas encapçala el cartell del 5è aniversari del Meruts Festival

Aquest dilluns el Meruts Festival torna a Ontinyent (Vall d'Albaida) amb els tradicionals concerts i una programació d'activitats d'allò més completa per commemorar el seu cinquè aniversari.
 
A les 17 hores els camps de futbol de la Puríssima obrin les seues portes a tots els públics per iniciar una vesprada carregada d'espectacles i tallers totalment gratuïts.

22/08/2011 15:13 Cultura

Després de l'èxit de la passada edició, en què desenes de famílies acudiren a participar en les activitats, enguany l'Assemblea de Joves Meruts s'ha posat en contacte amb diverses associacions i entitats locals per fer un poc més gran aquesta diada i ampliar l'oferta de tallers i actuacions. Així es comptarà amb la col·laboració d'associacions com Comboi Solidari, Comboi Verd o el Grup Scout Mafeking. A més, la vesprada estarà amenitzada per les actuacions del grup de dolçaines el Regall i les percussions de Batukem Junior que acompanyaran diverses exhibicions de capoeira, malabars i teatre. Els assistents també podran participar en diversos jocs tradicionals i en el que s'ha batejat com la Primera Cursa de Sacs de la Vall d'Albaida.

A les 21 hores serà l'hora de recarregar forces amb un sopar de germanor que donarà pas als concerts, una hora més tard. Aquesta edició del festival comptarà amb les actuacions de tres grups ontinyentins (Tashkenti, Mal Abuso i la Trocamba Matanusca) i dos caps de cartell de luxe: Malos Vicios i Obrint Pas.

El preu dels concerts és de 6 euros anticipada o 9 en taquilla. Per a més informació visiteu la web del festival: www.merutsfestival.com

El Meruts no para de créixer

L'estiu del 2007 el pollet del Meruts trencava tímidament la closca de l'ou i eixia trontollant de la mà d'una colla de joves ontinyentins. Després de cinc edicions s'ha convertit en el símbol d'un dels festivals de música alternativa més importants de les nostres comarques, tot i els escassos recursos amb què compta l'organització. L'Assemblea de Joves Meruts celebrarà en aquest festival la culminació de llargs mesos de treball i autogestió, en un any en què aquesta jove associació no ha deixat d'organitzar activitats com el campionat d'escacs, el taller d'estampació de samarretes a la Trobada d'escoles en valencià a Atzeneta d'Albaida i al festival Feslloch (Benlloch), i concerts com el Mig Any Meruts a Agullent o el Promeruts celebrat el passat 5 d'agost a Ontinyent. També ha estat un any en què han participat activament en la Plataforma contra l'alta tensió, organització que també estarà present en el festival per reivindicar una serra verda i uns pobles vius.

 

Font: Ara Multimèdia