La presčncia de Felip Puig destarota les festes de Mataró

 El Interior de la Generalitat, Felip Puig, ha estat escridassat de nou, aquest cop a l'anada a l'ofici de les Santes, les festes locals de Mataró.  L’escridassada a Puig ha marcat completament l'acte, tot i que ja havia estat carregat de polèmica pel fet que el PP havia anunciat el boicot a l’altra convida, la representant de Bidu Bakartxo Ruiz. L'alcalde Joan Mora ha realitzat declaracions victimitzadores i ha esquivat la responsabilitat per haver convidat Puig.

Desenes de persones es van reunir ahir dimecres al matí a les portes de l'ajuntament per escridassar i xiular el responsable d'Interior.

28/07/2011 20:18 Drets i Llibertats

Aquesta protesta va comptar amb una important presència de policies, molts antiavalots encaputxats, policies locals i Mossos d'Esquadra, que van fer un escut perquè la gent no s’apropés al conseller Puig i la resta d'autoritats locals. Els policies van arribar a barrar el pas a l'Àliga i a la Momerota, dues icones de les festes locals de Mataró.

La CUP demanarà explicacions per l'actuació dels Mossos en els actes de Les Santes

Un cordó policial de Mossos i Policia Local ha fet possible el pas de les autoritats, que restaven desconcertades pel rebuig popular. El pas d’aquests autoritats ha estat precedit amb normalitat per l'Àliga i per de l'Agrupació Musical del Maresme, seguint el protocol de l'acte. Els manifestants han reclamat amb crits i pancartes la dimissió de Puig.

S’han produït moments de molta tensió, especialment a l'arribada a la plaça de Santa Maria, en què agents policials, entre els quals molts antiavalots encaputxats, han tornat a muntar un cordó policial per obrir pas al conseller d'Interior, a l'alcalde i a la resta d'autoritats cap a l'interior de Santa Maria. En aquest segon moment s'han produït noves escridassades, empentes i algunes corredisses.

Segons la premsa local, l’operatiu per evitar les protestes contra el conseller d’interior “han provocat algunes escenes absurdes, com ara el moment en què la policia ha barrat el pas a l'Àliga i a la Momerota”.

Respecte a l'asfixiant presència policial, que en determinats moments fins i tot va impedir el pas de les figures festives i de castellers, l'alcalde de Mataró Joan Mora ha manifestat esquivant el tema que entén "els que es queixen, però l’obligació de les forces d'ordre públic és assegurar que no hi hagi cap incident i per això es van mobilitzar".
 

D'altra banda, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha anunciat que demanarà explicacions a l’alcalde Mora i a la regidora de Via Pública, Núria Calpe, per l’actuació dels Mossos d’Esquadra en els actes de les Santes. Segons la nota de la CUP als mitjans de comunicació, "el desplegament policial ha contribuït a deslluir el caràcter cívic de la Festa Major de Mataró", i aquest grup  municipal "exigirà que es posin fi als desplegaments policials intimidatoris durant els actes festius de la nostra ciutat".

 

 

Per saber-ne més:

La CUP de Mataró demana explicacions pel desplegament d'antidisturbis durant el seguici de Les Santes ACN

Un 27 ple de Mossos Totmataró.cat

Mora es mostra decebut per l'Anada a l'Ofici i diu que no s'ho pensava Capgròs.com

Els 'indignats' de Mataró, contra Puig Ràdio Marina

Crits i xiulets contra Felip Puig a l'anada a l'ofici a Mataró La Malla.cat

Una protesta per la presència de Felip Puig marca el seguici de les Santes de Mataró ACN