La CAJEI i Endavant celebren la protesta del Parlament i en condemnen la criminalització

La Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) i Endavant (OSAN) han celebrat la mobilització que es va fer al voltant del Parlament per intentar bloquejar-lo i fer sentir a la classe política l'oposició d'una gran part de la població a les retallades que el govern de la Generalitat del principat vol aprovar.

 

Malgrat tot, condemnen "la reacció tant dels mitjans com de l'anomenada classe política al temor que amb tot aquest moviment de protesta s'esquerdin els seus privilegis i es posi en qüestió cada vegada per part de sectors més amplis l'actual sistema polític i econòmic".

18/06/2011 13:28 Drets i Llibertats
Endavant critica que els mitjans de comunicació han tergiversat el que va succeir al voltant del Parlament "i han elevat a categoria de violència quatre empentes, crits, pintades i el llançament d'ampolles d'aigua buides". És la reacció tant dels mitjans com de l'anomenada classe política al temor que amb tot aquest moviment de protesta s'esquerdin els seus privilegis i es posi en qüestió cada vegada per part de sectors més amplis l'actual sistema polític i econòmic.

De la seva banda, la CAJEI denuncia que mitjans de comunicació i polítics van unir els seus discursos, "sempre servils amb qui finança les seves pàgines i campanyes electorals, i van posar el crit al cel perquè la ciutadania s'atrevia a desafiar -de forma pacífica- una institució suposadament legítima com és el parlament". "Han oblidat que la legitimitat l'atorga una majoria social, i no el poc més del 10% de la població que va votar el partit que governa el Principat", assenyala, i manifesta que "alarmats per aquest empoderament de la ciutadania, han intentat, a més, criminalitzar els manifestants i ja han anunciat un enduriment del control social sota la premissa tan repetida -i tan equivocada- que els qui protesten són quatre antisistema".

aturem_el_parlament_18Segons remarca Endavant, violència va ser el que es va produir el dimecres 15 dins del Parlament del Principat. "El que és veritablement antidemocràtic són les retallades que es pretenien aprovar, ja que no apareixien en cap programa electoral, desmunten encara més el feble sistema públic i vénen imposades per Madrid, Brussel·les i per una elit econòmica que el que vol és obtenir més beneficis a costa de la majoria de la població", sentencia.

La CAJEI considera que "la seva democràcia de fireta ha quedat tocada de mort" perquè "democràcia no és que la burgesia catalana que ocupa les cadires del Parlament disposi d'un exercit propi, sense escrúpols, sense número de placa i dirigit per un psicòpata, que massacri les veus dissidents".

Animen a sortir al carrer aquest diumenge

Tant Endavant com la CAJEI han fet una crida perquè la ciutadania surti al carrer aquest diumenge per secundar la manifestació del 19-J. Endavant demana que es participi activament en les assemblees populars a cada barri, poble o ciutat i crida a continuar mobilitzant-se contra les injustícies i la violència estructural del sistema neoliberal. La CAJEI fa una crida a participar a la manifestació d'aquest diumenge "per defensar els nostres drets com a treballadores i catalanes, perquè ningú més els defensarà per nosaltres".

Segons l'organització, la balança de la lluita de classes està clarament inclinada cap als qui controlen el mercat financer i influeixen les polítiques laborals i socials dels governs espanyol i català. A més, carrega contra la Llei Òmnibus perquè considera que amb l'excusa d'aprimar l'administració i promoure la iniciativa empresarial deroga més de 200 mesures de caire social a més d'atacar dos pilars bàsics de la justícia econòmica, com són la sanitat i l'educació pública, i obrir-ne les portes a la seva privatització parcial.

Així, assegura que la Llei Òmnibus suposa l'entrada del sistema empresarial en les institucions públiques que sostenen l'Estat del Benestar i vulnera el dret universal a la salut, amb mesures de caire racista i classista, com l'exigència de mig any d'empadronament a Catalunya per accedir a l'assistència sanitària pública.
 
Per saber-ne més:
 

19-J, clam internacional contra les retallades socials

Puig constata l'existència de fitxers policials il·legals

Oliveres: "25 o 30 persones no poden desprestigiar un moviment que n'ha mobilitzat 30.000"

Puig anuncia que investigarà Arcadi Oliveres per calúmnies als Mossos

15-J: Difamació mediàticopolicial i victimisme polític

Els polítics senten l'alè del malestar popular al clatell  

Els indignats acampen al Parlament    

Aturem les retallades