Els polítics senten l'alč del malestar popular al clatell

La protesta ha aconseguit avui estendre's al cor de la cambra legislativa, on aquest dimecres han començat a debatre's els pressupostos de les retallades. Ahir milers de manifestants es van aplegar a les portes del Parc de la Ciutadella per iniciar el #parlamentcamp, l'acampada al Parlament que ha de permetre fer sentir la veu dels indignats als polítics que aproven les retallades.

Diputats i consellers, però, han burlat la protesta i han arribat en helicòpter alguns, i a peu els altres. A més, els Mossos han provocat desenes de ferits en la seva actuació per evitar que els indignats impedissin l'entrada dels diputats al Parlament, tal com s'ha fet a Grècia [fotos].

15/06/2011 13:49 Drets i Llibertats

El president de la Generalitat, consellers i diputats han accedit al Parlament en helicòpters, cotxes i furgons dels Mossos d'Esquadra aprofitant que el Parc de la Ciutadella estava blindat per un cordó policial. D'altres però, com els diputats Montserrat Tura, Joan Herrera, Ernest Maragall, Joan Boada i Marina Geli, han pogut sentir l'alè del malestar social al clatell. Per contra, han arribat en helicòpter la vicepresidenta, Joana Ortega, consellers com Andreu Mas-Colell, Boi Ruiz i Ferran Mascarell, i diputats com Joaquim Nadal i Anna Simó. D'altres, com Uriel Bertran, s'han reunit a l'estació d'autobusos i han arribat tots junts en cotxe o furgons policials. El president del grup parlamentari socialista, Joaquim Nadal, ha intentat entrar amb el seu cotxe oficial però finalment també ha accedit en helicòpter, com la portaveu d'ERC, Anna Simó, o el president d'ERC, Joan Puigcercós.

D'altres, com els de SI, s'han reunit a l'estació del Nord i a la comissaria més propera per accedir tots junts al Parlament amb els Mossos d'Esquadra. Així, dos grups de cotxes i de furgons policials han transportat desenes de diputats entrant pel zoo, per darrere de la cambra de catalana.

El president de la Generalitat, Artur Mas, i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, també han optat per l'helicòpter, com el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell; el vicepresident del Parlament Higini Clotas, i el president del grup socialista, Joaquim Nadal. El president d'ERC, Joan Puigcercós, i el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, s'han baixat d'un tercer helicòpter. Del quart han baixat el diputat Antoni Fernàndez Teixidó (CiU), i els consellers Boi Ruiz, Ferran Mascarell i Pilar Fernández Bozal. El següent d'arribar ha estat el responsable d'Interior, Felip Puig. Els titulars d'Empresa i d'Agricultura, Francesc Xavier Mena i Josep Maria Pelegrí, han viatjat en un sisè helicòpter. Al setè hi viatjaven els consellers Josep Lluís Cleries i Irene Rigau, a més de la portaveu d'ERC, Anna Simó. Un vuitè helicòpter ha transportat membres del Govern.

"Ells són els violents, els que retallen drets"

Els indignats han reivindicat en tot moment la protesta pacífica tot i que escenes puntuals més pujades de to que s'hagin pogut viure: "Aturar el parlament és aturar les retallades! SEMPRE de forma pacífica! Ells són els violents, ells són els qui retallen drets!", manifesten. Així, denuncien que els mitjans de comunicació els intenten dividir en fer-los passar per violents: "Que la minoria no llueixi més que la majoria! SOM PACÍFICS! Els mitjans de desinformació intenten dividir!", insisteixen, i asseguren que són una majoria pacífica però indignada que increpa "els que volen aprovar la retallada més gran de la nostra història". En aquest sentit, remarquen que violència és "desnonaments, precarietat laboral, retallades, atur, pobresa, racisme institucional, encariment de la vida...". 

 

 parlament4

 

 

parlament3

 

 

parlament2

 

 

parlament1

 

Per saber-ne més: