La CUP fa un hort a Girona per denunciar la pressió urbanística i reivindicar l’activitat agrària

La CUP de Girona i Pagesos per la Dignitat Rural Catalana (PDRCat), un dels dos partits que donen suport a la candidatura gironina, van realitzar aquest diumenge una acció reivindicativa a Domeny.

Enmig d'una de les parcel·les del baix Domeny, on hi ha projectada l'urbanització, membres de les dues formacions han llaurat la terra i hi han habilitat un hort. Concretament, hi ha sembrat enciams, tomateres, carbassons i cogombres.

16/05/2011 16:49 Territori

La CUP ha posat l'hort a disposició de diverses entitats socials perquè en recullin els fruits, i ha animat a les veïnes i veïns de Domeny a seguir amb l'exemple de la CUP en les altres parcel·les.

Amb aquesta acció, la CUP i el PDR pretenen denunciar la pressió urbanística a què està subjecte el municipi i alguns dels seus espais més emblemàtics, i reclamar que s'aturi la construcció de noves urbanitzacions que comporten la desaparició d'àrees naturals i agraris del terme municipal. En el cas concret de Domeny, la CUP fa anys que reivindica la preservació d'aquesta àrea, i en el seu programa electoral proposa que s'aturi el projecte d'urbanització que hi ha projectat.

L'alcaldable de la CUP, Jordi Navarro, "davant el perill de l'especulació urbanística i la destrucció del territori, cal blindar els espais que tenen valor ambiental, agrari i paisatgístic". I hi ha afegit que "Domeny, a més, exerceix una important funció de corredor biològic, que connecta diferents unitats ambientals, que cal mantenir". Finalment, Navarro ha fet referència a la importància de la preservació del territori i les pràctiques agràries en la configuració "identitària i patrimonial" de la ciutat i del país. Per la seva banda, el portaveu del PDR, Jack Massachs, s'ha preguntat "com pot ser que el planejament territorial de les nostres comarques es basi en els Plans d'Ordenació Urbana Municipal (POUM), quan un 90% del territori no té caràcter urbà sinó agrari o natural".

L'acte també té com a objectiu reivindicar l'activitat agrària a Girona, que en els darrers anys ha patit una davallada considerable. La CUP i el PDR consideren que l'Ajuntament de Girona ha de donar suport a les ciutadanes i ciutadans que es dediquen a l'agricultura i la ramaderia, i destinar recursos per garantir la continuïtat d'aquestes pràctiques. A més, la CUP proposa la creació d'una xarxa d'horts urbans a la ciutat de Girona. La materialització d'aquest projecte permetria, d'una banda, esponjar la ciutat i potenciar aquesta activitat, i de l'altra preservar espais agraris i emblemàtics de Girona com Domeny mateix, Sant Daniel, Taialà, Palau, Montjuïc, Pont Major, l'Avellaneda, Campdorà i les hortes de Santa Eugènia, entre d'altres.

{youtube}RqdwRJTatAA{/youtube}

 

Per saber-ne més:

Més de tres milions de ciutadans podran votar la CUP el 22-M

Totes les notícies sobre la CUP