"Stop Bales de Goma" retreu el desinterès del govern per la perillositat dels fusells antiavalots

 El col.lectiu Stop Bales de Goma  torna a recordar la perillositat d'aquesta arma per dissoldre manifestacions i altres protestes. Aquest col.lectiu recorda, tal i com va posar de manifest fa poc temps, que tant els tradicionals fusells que llencen pilotes de goma com la "versió moderna" que vol implantar el nou govern poden arribar a ser letals i  produieixen danys físics importants de manera indiscriminada.

En una nota de premsa denuncien que després de les lesions de diverses persones per les intervencions dels antiavalots, membres d'aquest col.lectiu  es va reunir amb diputats del Parlament de Barcelona per advertir-los amb fonaments científics dels riscos d'aquestes armes. Un fet que l'actual govern ha obviat, ja que "Puig no ha volgut prohibir l’us de las bolas de goma i ha afegit un altra tipus de bala que ahir ha demostrat tota la seva desproporcionalitat"

29/05/2011 22:01 Drets i Llibertats
 Stop bales de Goma condemna de nou l' ús de projectils de la policia
La actuació dels Mossos d’Esquadra d’ahir el matí una vegada més ha demostrat tota la perillositat de les bales de goma, tan de les tradicionals com de les noves incorporades fa pocs mesos amb tot el clamor possible del Departament d’Interior. L' associació Stop bales de Goma denunciem l’absurd ús de bales contra els manifestants. Hi ha hagut un gran nombre de ferits, dels cual un al cap amb un traumtisme craneoencefàlic i un altre, en estat molt greu, al pulmó. És la enèsima manifestació de la perillositat d’aquesta arma.

Nosaltres havíem anunciat que aquesta arma podìa fer encara més danys dels que ha fet (5 nois han perdut un ull a Catalunya en els últims anys). Stop Bales de Goma s' ha reunit amb diversos diputats del Parlament, tots ells representants de la Comissió d'Interior, i també amb el conseller d' Interior i el cap de la Policia. En aquestes reunions s'han presentat estudis científics que relaten casos de ferits molt greus i també de morts a causa de projectils de goma, sigui quina sigui la seva tipologia. També hem donat informació exhaustiva sobre les característiques balístiques de les dues armes de les quals disposa la policia catalana. Ara Felip Puig i Manel Prat no poden dir que no ho sabien: han d’assumir tota la responsabilitat pel que ha passat ja que són els primers responsables dels ferits i de les violències. Puig no ha volgut prohibir l’us de las bolas de goma i ha afegit un altra tipus de bala que ahir ha demostrat tota la seva desproporcionalitat. Exigim una compareixença explicant el perquè de la decisió de disparar, quin és exactament el protocol utilitzat, i ja que en cap cas es vol produir el dany que s' ha causat, el reconeixement de la responsabilitat d' aquesta desgràcia.
Demanem encara una vegada que el Parlament prohibeixi l’us de les bales de goma.
 Stop Bales de Goma